MSC organiseert ieder jaar in de winterstop een groot jeugdzaalvoetbaltoernooi. Aan dit toernooi dat in de winterstop wordt gespeeld in sporthal Koedijkslanden in Meppel kunnen alle jeugdspelers van MSC deelnemen.
Jeugdleiders en -trainers, jeugdspelers en andere vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor de hulp tijdens het toernooi!!

Dit jaar is dit toernooi op zondag 22 december 2019 voor de vijftiende maal georganiseerd. ´s Morgens om 09.00 uur werd gestart met de wedstrijden voor de Ukkies, F- en E-pupillen. Zij speelden een vier-tegen-vier toernooi op drie speelvelden. Daarnaast werd er ook nog meegedaan aan het voetbalsjoelen.

Winnaar in de categorie JO8, JO9 werd het team van NEC met Lokoa, Max, Joel en Elias. Teamleider was Ruben Voorstok. Nummer twee werd Excelsior en derde Volendam.
In de categorie JO10 en JO11/12 werd het team van FC Twente met Stan, Tymon, Maikel, Hanna en Thomas. Teamleider was hier Gert Jan Voorstok. Nummer twee werd FC Groningen en derde Sparta.

Bij de D- en C-junioren werd er over de gehele lengte van de zaal gespeeld. Ieder team bestond uit 5 spelers. Er deden in deze poule 6 teams mee. Winnaar werd uiteindelijk Arsenal met Pelle, Ibrahim, Bohlokoa, Gill, Jeen en Pepijn. Teamleider was hier Yael Tanalepy. Nummer twee werd Tottenham en derde Chelsea. Ook in deze categorie kregen de nummers 1, 2 en 3 een medaille.

Naast de teamprijzen waren er twee individuele prijzen te winnen. Er werd gekeken naar een ´speler-met-stip`, een aanmoedigingsprijs voor een voetballer die juist tijdens dit zaaltoernooi opviel, Santiago Smid verdiende deze onderscheiding. Beste speler tijdens dit toernooi werd Jesper Eshuis. Een team van trainers beoordeelden de deelnemers.  

Halverwege de middag was het de beurt aan onze A- en B-spelers. Deze categorie (JO17 en JO19) bestond uit vier teams. Spanje met Yves, Koen, Jesse en Luca won het toernooi. Tweede werd Frankrijk en derde Engeland. Joshua Stekelenburg werd gekozen tot `speler met stip` en Yves Spruit werd beste toernooispeler.

 

Organisatie: Roel Kalsbeek, Wim Wijntjes, Henk van Egten, Marius van Dijk, Ceciel Brouwer, Remco van Keulen, Patrick van Keulen.
Omroep: Nicole van Keulen, Greet Wijntjes.