De Meppeler Sport Club (MSC) is opgericht op 10 april 1910 en de thuisbasis is sportpark Ezinge. Op 10 april 2010 kreeg de vereniging tijdens de viering van het 100-jarig bestaan de Koninklijke Erepenning uitgereikt. Het eerste elftal komt uit in de Zondag hoofdklasse A (2017/18).

De afdeling voetbal heeft vele elftallen van de allerkleinste pupillen en tot en met het eerste mannenelftal. De vereniging telt bijna 700 leden verdeeld over zeven seniorenteams (waarvan een vrouwenteam) en 32 jeugdteams. De clubkleuren zijn wit en zwart en het tenue bestaat uit een verticaal wit-zwart gestreept shirt, zwarte broek en zwarte kousen.

kamp 1920Op zondag 7 mei 2006 werd MSC kampioen van de Eerste klasse (F) en promoveerde hierdoor als eerste Meppeler vereniging ooit naar de zondag Hoofdklasse, destijds de hoogste amateurklasse. Na één seizoen degradeerde het eerste team weer naar de eerste klasse. In het seizoen 2009-2010 vond middels een versterkte promotie als gevolg van de invoering van de Topklasse opnieuw ‘promotie’ naar de hoofdklasse plaats.

De Meppeler Sport Club is een unieke voetbalvereniging met een rijke historie die teruggaat tot 1910. Al bijna honderd jaar staat de Meppeler Sport Club midden in de Meppeler gemeenschap. MSC is meer dan alleen een voetbalvereniging. Gezelligheid, gepaard gaande met feesten, is van al ruim 100 jaar één van de kenmerken van de club. De spraakmakende revues die als sinds 1930 worden opgevoerd door eigen leden, zijn daar een goed voorbeeld van.