Al meer dan een eeuw Sportief & Spraakmakend
Realisatie
door:
Interwijs B.V.

Verzorging bij MSC

»Verzorging bij MSC
Verzorging bij MSC 2018-02-06T14:43:47+00:00

MSC is een verbintenis aangegaan met Fytac Meppel. Dat betekent dat de Fytac Meppel de verzorgers van MSC gaat ondersteunen bij het stellen van de diagnose na het oplopen van een ‘zware’ blessure en bij de behandeling van blessures, die niet alleen in de verzorgingsruimte van MSC zijn op te lossen.

Onze verzorgers zijn Cassandra Werkman, Kumaran Pillay en Sven van der Meer. Sven van der Meer is speler in een seniorenteam van MSC en fysiotherapeut bij Fytac en als zodanig toegevoegd aan het verzorgingsteam bij MSC.
Op maandag, dinsdag en donderdag is altijd een van deze mensen aanwezig tussen 18.30 en 21.00 uur. Aangezien onze verzorgers voortdurend bezig zijn met preventieve handelingen voor de spelers en ze ook dikwijls de warming up en de cooling down voor hun teams verzorgen, gaan we voor de jeugd met afspraken werken, die lopen via de trainer of leider.

De coördinator van de verzorging bij MSC is Cassandra Werkman. Zij regelt de afspraken voor jeugdleden op genoemde avonden. De trainer/leider van een jeugdteam kan haar bereiken op M: 06-54903940.

Kumaran Pillay

Cassandra Werkman

Sven van der Meer

Voor de ouders van spelers, die rechtstreeks contact op willen nemen met Fytac hieronder nog even de gegevens van Sven van der Meer:

Sven van der Meer
Fysiotherapeut
Telefoon: +316 11204991
E-mail: svenkjeld@gmail.com

Fytac Meppel (voorheen Kocks en Bentem Fysiotherapie)

Indien je een blessure hebt opgelopen of wanneer je klachten hebt door overbelasting kan een bezoek aan een fysiotherapeut noodzakelijk zijn. Fytac Meppel heeft de kennis in huis om de sportblessures te beoordelen, te behandelen en biedt ondersteuning om op het juiste moment de sportactiviteiten te hervatten.

De fysiotherapeuten van Fytac Meppel kunnen een individuele sporter beoordelen en ondersteunen bij:

 • Blessurepreventie (primaire preventie)
 • Voorkomen dat een blessure erger wordt (secundaire preventie)
 • Voorkomen op herhaling van de blessure (tertiaire preventie)

Fysiotherapeuten van Fytac Meppel hebben uitgebreide kennis op het gebied van het bewegingsapparaat (alle gewrichten, botten, banden, en spieren van de sporter). De begeleiding van Fytac Meppel kan in verschillende stadia van de blessure zijn: direct op het veld, bij langer bestaande chronische blessures of na een operatie. Samen met de fysiotherapeut werk je om weer naar jou gewenste sportniveau te komen.

Fytac Meppel heeft goed contact met de huisartsen, medisch specialisten en andere paramedische disciplines. Hierdoor is het mogelijk om de sportblessurebegeleiding zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Wat kun je van Fytac Meppel verwachten?

 • Binnen 24 uur een afspraak bij een fysiotherapeut
 • Behandeling en begeleiding door gekwalificeerde fysiotherapeuten
 • Korte lijnen met trainers en verzorgenden van MSC (N.B. overleg is uitsluitend na toestemming van de geblesseerde speler)
 • Fysiotherapeutische begeleiding is mogelijk op het terrein van MSC
 • Kosten en eventuele vergoedingen door de zorgverzekeraar
 • Fytac geeft kosteloos advies over blessurepreventie
 • Behandelingen die worden gestart worden gezien als Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)
 • Bij spelers onder de 18 jaar is behandeling uitsluitend op verwijzing van de huisarts/specialist en zal altijd plaatsvinden met tussenkomst van de ouders/verzorgers
 • Fysiotherapie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor mensen boven de 18 jaar wordt fysiotherapie in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering
 • Voorafgaand aan een eventuele behandeling wordt je door de fysiotherapeut op de hoogte gesteld van de vergoeding door jouw zorgverzekeraar

Bereikbaarheid Fytac Meppel
Op dinsdag en donderdag van 18:30 tot 19:15 en via (sk.vandermeer@kocksenbentem.nl) is Sven van der Meer namens Fytac Meppel bij MSC te bereiken.

Indien je buiten deze tijden een afspraak wilt maken op één van de drie Fytac locaties in Meppel is dit mogelijk via 0522-261688 of per e-mail: info@kocksenbentem.nl

 

Hoofdlocatie Fytac Meppel
Gezondheidscentrum De Commissaris
Commissaris de Vos van Steenwijklaan 10B
7942 XK Meppel

Locatie De Reest
Gezondheidscentrum ‘De Reest’
Zuiderlaan 138
7944 EJ Meppel

Locatie Rembrandt van Rijn
Rembrandtlaan 68
7944 GK Meppel

Sponsors
Meld je aan voor de MSC Nieuwsbrief: