MSC heeft een eigen Voetbal Academie. Deze is min of meer uit nood geboren. Frequent waren er geluiden te horen van jeugdspelers en trainers dat ze graag meer en langer wilden trainen. Helaas is de beschikbaarheid van de velden daarin spelbreker en is het onmogelijk om elk MSC-team 3x per week te laten trainen.

Gedwongen door de omstandigheden, is het idee ontstaan om meerdere teams samen te laten trainen in de vorm van een circuittraining met meerdere trainers. Dat gebeurt onder de noemer Voetbal Academie. MSC is daarmee niet uniek in Meppel. De overige verenigingen hebben al een eigen voetbalschool en hebben daar goede ervaringen mee.

MSC heeft de Voetbal Academie wel anders ingericht. De MSC Voetbal Academie vindt het belangrijk dat de jeugdspelers beter worden als individu. Tijdens de activiteiten van de academie ligt daar dan ook de nadruk op. Dit betekent ook dat er onderscheid wordt gemaakt. Jeugdspelers die nu in een prestatieteam zitten beschikken veelal over technische vaardigheden. Om de voetbalvaardigheden naar een hoger plan te tillen, is het belangrijk dat deze categorie de handelingssnelheid verder gaat ontwikkelen evenals de looptechniek.

Voor jeugdvoetballers die nu niet uitkomen in een prestatieteam zijn de trainingen meer gericht op het aanleren van technische vaardigheden en handelingssnelheid. Daarmee groeien ook deze spelers naar een hoger niveau.
Vanzelfsprekend staan bij alle activiteiten van de MSC Voetbal Academie het plezier in het voetballen centraal. Meedoen aan de MSC Voetbal Academie is dus vooral heel erg leuk.

De trainingen van de MSC Voetbal Academie vinden plaats op de vrijdagen en worden verzorgd door gediplomeerde trainers. Daarnaast zijn er gasttrainers en spelers van het 1e elftal van MSC die assisteren.

De MSC Voetbal Academie heeft ervoor gekozen om de activiteiten te organiseren per half seizoen. Deelname aan de MSC Voetbal Academie geldt per half seizoen.

Aan deelname aan de MSC Voetbal Academie zijn wel kosten verbonden voor bijvoorbeeld materialen, trainers, gasttrainers, etc. Dat betekent dat de deelnemers een vergoeding gevraagd wordt van € 20,00 per half seizoen. Daarvoor krijg je dus een aantal trainingen in een half seizoen en ook nog eens een uniek Voetbalshirt van de MSC Voetbal Academie.

Wil je deelnemen aan de MSC Voetbal Academie, geef je dan op via het aanmeldformulier. Dit formulier moet volledig ingevuld worden. Ook niet MSC-leden kunnen meedoen aan de MSC Voetbal Academie. Er geldt wel een maximaal aantal deelnemers.

Meld je nu snel aan bij de MSC Voetbalacademie via: voetbalacademie@mscmeppel.nl