De levensader van MSC: de Ukkies

Het Ukkievoetbal bij MSC groeit al jaren. In 1997 is de vereniging begonnen met deze activiteit. Eerst onder leiding van Hans Stam en Gino Veelo en alleen nog maar in de zaal. Begin deze eeuw heeft Marius van Dijk de leiding van de Ukkietrainingen overgenomen.

Doel bij het Ukkievoetbal is om kinderen van 4, 5 en 6 jaar oud, op speelse wijze gratis kennis te laten maken met het voetbal. Het samen spelen en plezier hebben, staat uiteraard voorop.

De spelers en begeleiders van de Mini Divisie

Tientallen Ukkies hebben in de voorbije seizoenen de stap van de Ukkies naar de pupillen van MSC al gemaakt. Het Ukkievoetbal bracht hen in contact met voetbal en de vereniging en de doorstroming naar het ‘echte’ voetbal is daardoor een stuk eenvoudiger geworden. De meeste Ukkies hebben met volle teugen genoten van de eerste kennismaking met de sport voetbal. En de belangstelling is nog steeds groeiende, want in het voorbije seizoen namen meer dan dertig jongens en meisjes deel aan het Ukkievoetbal bij MSC.

Om voor kinderen die voetballen uiteindelijk leuk vinden, de overgang naar het ‘echte’ voetballen zo klein mogelijk te maken, is vorig seizoen de Meppeler MiniDivisie gestart. In deze divisie worden op kleine veldjes 4 tegen 4 wedstrijden met en tegen leeftijdsgenoten gespeeld. Groot voordeel hiervan is dat de kinderen veel vaker in balcontact komen en zich zo verder ontwikkelen. Ander voordeel is dat er altijd ‘thuis’ gespeeld wordt en dat er op zaterdagmorgen niet buiten Meppel gereisd hoeft te worden.

 

Het Ukkievoetbal bij MSC staat nog altijd onder deskundige leiding van Marius van Dijk. Deze oud-leerkracht in het basisonderwijs wordt tijdens de trainingen bijgestaan door verschillende assistenten. De kinderen leren tijdens de ’trainingen’ ‘baas over de bal te worden’. Dat gebeurt op een speelse manier door bijvoorbeeld te dribbelen met de bal en na een fluitsignaal op de bal te gaan zitten of gewoon een spelletje tikkertje. Voor de kinderen in deze leeftijdscategorie is het allerbelangrijkste dat ze plezier hebben. Je moet de Ukkies niet te snel teveel willen aanleren, want dan raken deze beginners totaal de weg kwijt.

Ukkievoetbal bij MSC is dus bedoeld voor 4, 5 en 6-jarige jongens en meisjes en is geheel gratis. In het najaar trainen de Ukkies op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur op het veld van honkbalvereniging Blue Devils in de woonwijk Berggierslanden. In de wintermaanden wordt er getraind in de sporthal op sportpark Ezinge.

Heeft u belangstelling, neem dan vrijblijvend contact op met:

Marius van Dijk

E-mail

tel. (06) 48804746