MSC-Amslod is zondagmiddag opnieuw tegen een forse nederlaag aangelopen. In het Utrechtse Hoogland werd met 4-0 verloren van de plaatselijke zondaghoofdklasser.

Voor MSC-Amslod stond er deze middag veel op het spel. Bij winst hadden de Meppelers kunnen oprukken naar de subtop in de hoofdklasse A, maar opnieuw gaven de wit-zwarten niet thuis. Tot ongeloof en frustratie van trainer Berry Zandink. ‘Kun je oprukken naar plek 5, kom je met zo’n slappe wedstrijd. We worden vandaag gewoon afgetroefd op agressie, beleving en duelkracht.’

De thuisploeg, die de laatste weken in een ‘flow’ zit, had de boodschap goed begrepen. MSC-Amslod laten voetballen en zelf toeslaan op het moment dat de tegenstander een foutje maakt. En dat gebeurde dus ook prompt, want na tien minuten lag de eerste al achter doelman Raimon Benjamins. Het was Stijn Mossink die 1-0 scoorde. MSC-Amslod nam daarna het heft in handen. Het kreeg via Noah Schuurman tweemaal de kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller miste. Ook Justin Benjamins was gevaarlijk, maar wist ook niet te scoren. Hoogland had niets meer in te brengen, maar scoorde tegen de verhouding in wel vlak voor rust de 2-0. Mossink maakte zijn tweede van de middag.

MSC-Amslod kwam na rust fel uit de kleedkamer, maar moest direct al een tegenvaller incasseren. De net van een blessure herstelde Kaj van Duuren moest zeven minuten na de pauze met een schouderblessure naar de kant. Stef Beute verving de kleine middenvelder. Voordat MSC-Amslod het in de gaten had, profiteerde Hoogland van wanorde aan Meppeler zijde. Mossink legde nummer drie achter Benjamins. Toen Martijn Schilthuis ook nog eens 4-0 liet aantekenen, was het helemaal gedaan met de Meppelers.

Trainer Berry Zandink had het allemaal met lede ogen aangezien. ‘Natuurlijk verlies je terecht als het 4-0 wordt. Maar de manier waarop. Ongelofelijk. In de eerste helft zijn we heer en meester en moeten we gewoon scoren. Maar we belonen onszelf niet. Na rust idem dito. Wij de kansen, zij de doelpunten en de punten. Ik baal daar van. Elke keer als wij een stap kunnen maken, geven we niet thuis. Echt ongelofelijk. Dat moet anders.’

Voor Zandink en zijn mannen wacht komende zondag een mooi duel om zich te revancheren. Dan komt namelijk koploper vv Hoogeveen op bezoek in Meppel.