Sportpark Ezinge: onze thuishaven

Sportpark Ezinge is sinds de jaren zestig de thuishaven van de Meppeler Sport Club. De voetbalvereniging beschikt sinds de zomer van 2009 over twee (gras)wedstrijdvelden (veld 6 en 7) en één kunstgrasveld (veld 8). Verder worden er twee velden gedeeld met de twee andere voetbalclubs die ook op het sportpark gevestigd zijn. Naast de drie wedstrijdvelden beschikt MSC over een groot en klein trainingsveld. Alle velden zijn sinds de zomer van 2009 voorzien van kunstlicht en geschikt voor het spelen van avondwedstrijden.

Het hoofdveld van MSC is gesitueerd direct langs de snelweg A32 en wordt geflankeerd door een overdekte zittribune, drie onoverdekte sta-taluds en is rondom voorzien van reclameborden. Aan de rand van het veld is een verkoopunit geplaatst. Rond het hoofdveld is ruimte voor ruim 3.500 toeschouwers.

Het clubhuis van MSC is geheel door eigen vrijwilligers gebouwd en dateert van 1980. In de loop der jaren is de accommodatie door zelfwerkzaamheid verschillende keren uitgebreid met onder meer extra ruimte voor het clubhuis, een eigen onderkomen voor sponsors (SponsorPlaza), een kassagebouw en zes kleedkamers.

De vereniging beschikt verder over tien kleedkamers. De bestuurskamer is begin deze eeuw ingrijpend verbouwd en uitgebreid met het MSC SponsorPlaza. De laatste decennia is er sowieso veel gebouwd bij MSC. Zo is de accommodatie uitgebreid met zes schitterende kleedkamers, een onderkomen voor de scheidsrechters, een materialen-berging, een wasruimte, een behandelruimte en krachthonk waar geblesseerde spelers kunnen werken aan hun herstel. Ook heeft MSC de beschikking over een grote materialenruimte. Het clubhuis werd aangepakt, uitgebreid met een jeugdhonk en is er een (halfoverdekt) terras met uitzicht op het hoofdveld aangelegd.

In het clubhuis zijn in de zomer van 2005 de toiletgroepen voor de dames en heren geheel vernieuwd en zijn de vier, ruim twintig jaar oude, kleedkamers onder het clubhuis geheel gerenoveerd. Aan de lange zijde van het hoofdveld hebben vrijwilligers halverwege het jaar 2006 ook een groot talud aangelegd. Dit talud is vernoemd naar de in de zomer van 2005 overleden ras MSC’er Hendrik ‘Kees’ Nijstad.In het voorjaar van 2013 zijn achter beide doelen op het hoofdveld van MSC stataluds aangelegd.

In het voorjaar van 2011 is er opnieuw veel gebeurd bij MSC. Honderden en honderden vrijwilligersuren zijn er toen in de metamorfose van het clubhuis van MSC gestoken. Afbreken, verbouwen, opbouwen, schilderen. Teveel om op te noemen welk een werk de MSC-vrijwilligers toen hebben verzet. Het resultaat: een prachtig clubhuis.