Zeerobben was vanuit Harlingen met een opdracht naar Meppel gekomen: de huid zo duur mogelijk verkopen. En dat lukte tegen een MSC dat met vijf invallers in de basis aan de wedstrijd begon. Van niveauverschil was nauwelijks sprake en de Friezen kregen zelfs de beste kansen. Toch opende MSC na een half uur de score. Het was Bjorn Bakker die een penalty raak schoot. Vlak voor rust werd het toch 1-1. Nadat Zeerobben al vele kansen had gemist, werd doelman Bram Tijink verschalkt door een verdwaalde voorzet van Dylan Drent.

Na de thee ging MSC iets beter voetballen. Toch bleef Zeerobben de gevaarlijkste ploeg. Dat MSC vijf minuten voor tijd de wedstrijd leek te beslissen, kwam dan ook eigenlijk als een verrassing. Het was Stephan Besuijen die Jos Fidom vanaf de linkerflank bediende. De invaller scoorde 2-1. MSC leek de zege over de streep te trekken, maar kreeg in de allerlaatste minuut toch nog de deksel op de neus. Het was opnieuw Drent die profiteerde van zwak verdedigen bij MSC en Tijink kansloos liet.

Strafschoppen moesten uiteindelijk een beslissing brengen. Voor MSC miste de ingevallen Alex Zomer. Hij zag zijn ploeggenoten niet falen en dat doelman Bram Tijink twee penalty’s stoppen. MSC bekert dus verder. Volgende week woensdag is in Meppel Drachtster Boys de tegenstander.