Het gevaar van onderschatting ligt altijd op de loer, helemaal na een overwinning als vorige week. Gelukkig waren onze zorgen ongegrond, en werd er vanaf het begin van de wedstrijd volop druk gezet. Het initiatief en de controle lag duidelijk bij ons, al wist FC Meppel een aantal keren goed voor onze keeper te komen. Gelukkig resulteerde dit niet in doelpunten, onze keeper wist de bal een aantal keren goed te keren. Aanvallend zat het bij MSC behoorlijk goed in elkaar, er werden ook aan onze kant mooie kansen gecreëerd. Dit resulteerde in de 18de minuut in de 1-0 voorsprong. Een voorzet van Max werd door Floris knap afgewerkt. Nog geen 2 minuten later wist Kaj van Dijk de bal langs de keeper van FC Meppel te krijgen. Hierna bleef het spel wat op en neer gaan. Bij een aanvallende actie van FC Meppel werd Alec lelijk aan het hoofd geraakt. Gelukkig kon hij wel verder keepen. In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord, mede dankzij het goede verdedigende werk van het centrale duo Lotte en Mats.

In de pauze gaven de spelers aan dat ze graag met twee spitsen wilden spelen, omdat ze verwachtten op deze manier de verdediging van FC Meppel makkelijker te kunnen passeren. Zo gezegd, zo gedaan. Ook de tweede helft lag het initiatief duidelijk bij ons. Met Max nu op de rechtervleugel werd er veel druk gezet op het vijandelijke doel. Na iets meer dan een kwartier wist Max het net te vinden, subliem schoof hij de bal langs de keeper. De 3-0 was een feit! Nog geen 6 minuten later wist Max de bal erg goed voor te krijgen, en kon Daan de bal mooi inkoppen. 4-0. Ook de 5-0 volgde hierna vlot, en Max wist een mooie voorzet van Floris prachtig af te ronden. De eindstand van 5-0 was hierdoor een feit. Helaas mistte Floris nog een penalty.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd om te zien, en er werd goed als team gespeeld. De inzet was erg goed, en een ieder heeft gegeven wat hij/zij kon!
Na twee speelronden staan we bovenaan met een saldo van 12 voor en 1 tegen!