Het COH, waarin alle hoofdklassers vertegenwoordigd zijn, gaat samen met de KNVB een werkgroep vormen om tot een, voor alle clubs, meest ideale oplossing te komen. In Huizen waren dinsdag ruim 40 van de 64 hoofdklasseclubs vertegenwoordigd. Van die clubs stemde ruim 90% voor het initiatief om een voorstel voor te bereiden waarbij ook in de Hoofdklasse de zaterdag- en de zondagclubs in één competitie worden ingedeeld.

MSC-voorzitter Arjan Jonkers, die gisteravond voor een volle zaal in Huizen zijn initiatief nogmaals toelichtte, was na afloop tevreden. ‘Hier hebben wij vooraf op ingezet. Wij hebben geen moment de illusie gehad dat wij vanavond direct al spijkers met koppen zouden kunnen slaan. Het is goed dat een werkgroep met vertegenwoordigers uit het zaterdag- en zondagvoetbal en de KNVB onder leiding van het COH aan de slag gaan om een voorstel uit te werken. Dat wordt nog een hele klus, maar ik ben ervan overtuigd dat er uiteindelijk een voorstel op tafel komt waar een grote meerderheid zich in kan vinden.’ Ook directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan-Dirk van der Zee was dinsdag aanwezig in Huizen. Hij staat achter het idee om ook in de Hoofdklasse de zaterdag- en de zondagclubs in één competitie in te delen. ‘Kijkend naar de toekomst, dan voorzie ik grote problemen voor het zondagvoetbal. Dat zou in de huidige vorm weleens heel snel kunnen verdwijnen. Daarom is het ook belangrijk dat de clubs het initiatief nemen om nu al over een oplossing na te denken.’

Binnen enkele weken komt het COH met een plan van aanpak. Volgens Jonkers zal dat er niet toe leiden dat de regionale indeling volgend seizoen al kan ingaan. ‘Dat is in ieder geval niet mijn verwachting. Het is een uiterst gevoelig onderwerp dat goed voorbereid moet worden. Het nu onder tijdsdruk uitwerken van een half voorstel heeft geen zin. Als we het doen moeten we het ook goed doen en als dat iets meer tijd kost, dan is dat maar zo.