Het moet gezegd; de 2 wedstrijden die de afgelopen week zijn gespeeld , uit tegen KZC A1 in Klazienaveen (0-5) en thuis tegen de subtopper De Weide A1 (4-0), laten er geen twijfel over bestaan. MSC A1 beleeft wellicht het beste seizoen sinds jaren. Nadat de volgers na de eerste 10 wedstrijden de indruk hadden dat bij bepaalde wedstrijden “het kwartje ook de andere kant op kon vallen” is nu een geheel andere mening toegedaan. Zeker op het eigen Nico Krist kunstgrasveld is het spelniveau van A1 na de winterstop zeer hoog.

Ook “de nul houden” is tot kunst verheven. Het is goed eens de aandacht te vestigen op de verdelende, ondersteunende en verdedigende voetballers die zorgen dat de bal bij de snelle spitsen terecht komt en de balans op het veld in evenwicht houden: Yannick, Chris, Tim, Mounir, Steven, Rein, Nils en Jille scoren nooit lager dan een “zes”. Voetbal blijft een teamsport waarbij keeper Ewout punten wint voor zijn team.

Nog 2x het volle gas er tegenaan waarbij de eerstvolgende (uit)wedstrijd tegen het stabiel spelende HZVV, kampioenskandidaat no.1, tot de verbeelding spreekt. Een prachtige apotheose van een zeer geslaagd seizoen.

En laten we de BBQ niet vergeten in het A1 home “De Casteleyn” op 28 april. Deze zaterdag wordt zowiezo een gedenkwaardige dag om als voetballiefhebber, en MSC supporter, naar uit te kijken, wat de uitslag ook wordt.

Wedstrijdfoto’s Kees Veelo