Het spel was net als de week ervoor onrustig. Voor een deel lag dit aan het kunstgras wat de bal deed stuiteren. Maar ook doordat verschillende spelers op voor hun vreemde posities stonden. Niettemin kon Noordseschut goed partij geboden worden. Het spel golfde op en neer en beide partijen hadden de nodige kansen.
Toch kon je zien dat de tegenstander beter op elkaar ingespeeld was. Een iets hogere balcirculatie, een betere balaanname en soms geraffineerde loopacties. De individuele klasse van de spits van Noordscheschut maakte het verschil. Resultaat was een 0-2 achterstand bij rust.
Schrijver van dit stukje moest in de rust terug naar Meppel in verband met  andere privé verplichtingen. Uit betrouwbare bron vernam hij  dat MSC in de tweede helft een veldoverwicht had. Helaas leidde dit tot het gewenste resultaat.  Beide partijen scoorden nog één maal waardoor de eindstand 3-1 werd in het voordeel van de thuisclub.
Maar het gevoel na afloop van de wedstrijd was dat op basis van het vertoonde spel een overwinning de komende tijd steeds dichterbij komt. Dezelfde conclusie kun je overigens ook trekken op basis van het maken van een kansberekening!