Vanaf minuut één was het de ploeg uit Friesland dat, met fris en attractief voetbal, het MSC lastig maakte. De kleine wendbare voorhoede spelers waren een ware plaaggeest voor de defensie. De normaal solide spelende verdediging kon de eerste helft geen vuist maken. De Friezen waren een aantal keren al behoorlijk dichtbij een doelpunt. Met handen en voeten werd dit voorkomen. Maar na twintig minuten was het raak, Bergum scoorde na een doorloop actie de 0 – 1. De lichte paniek sloeg in bij de ploeg, immers om mee te doen voor het kampioenschap moest er gewonnen worden van Bergum.  In de eerste helft waren een paar spelers die een voldoende scoren, de rest bleef verder onder maat.
Coach Brian Winkels had het kwartier rust ruimschoots nodig om de mannen weer op de juiste rails te krijgen. Achterin werd de voorstopper vervangen, die niet z’n beste wedstrijd speelde, de aanvoerder ging laatste man spelen en zo probeerden de meppelers om zo snel mogelijk de winst naar zich toe te trekken. De mannen uit Bergum wilden nog niet opgeven, ondanks de toenemende druk op de defensie. Aanvallend werd in de tweede helft niet al teveel meer klaar gemaakt. Halverwege de tweede helft kwam vanaf de zijlijn het bericht (nota bene van een alcidiaan) dat concurrent Alcides verloren had bij ONS Sneek. Dit was voor de ploeg uit Meppel het signaal om de resterende tijd alles uit de kast te halen. Achterin ging de ploeg  1 op 1 spelen en de voorstopper verhuisde naar de voorhoede als extra spits. 10 Minuten voor tijd kwam de aansluiting. De goed spelende centrale middenvelder scoorde de 1 – 1. Nu was het zaak om zo snel mogelijk de 2 – 1 te scoren. Een paar minuten voor tijd was het dan zover. Van achteruit werd de rechtsbuiten bedient, deze haalde met een loopactie de achterlijn en gaf een goede voorzet op de MSC-spits, die de bal beheerst achter de keeper plaatste. Het doelpunt werd gevierd als het behalen van het kampioenschap, dolblij waren de mannen dat de eerste plaats was bereikt. MSC C1 heeft nog twee wedstrijden te spelen, voorlopig twee weken rust. Op 12 mei reist de ploeg naar Friesland en wordt Franeker C1 de volgende tegenstander van MSC.