(Foto’s/Film: Ron Wielhouwer, tekst/redaktie Roel S. en Meppeler Courant)
 
De uitslaande brand in de oude vrieshallen van Beemsterboer in de Ezingebuurt is in de loop van de woensdagavond onder controle gekomen. De brandweer rukte kort na acht uur uit met groot materieel. De Meppeler brandweer kreeg assistentie van omliggende korpsen. Er werd zo snel mogelijk onderzoek gedaan naar het vrijkomen van schadelijke stoffen, maar dat is niet het geval geweest. De jubileumclinics van MSC werden onmiddellijk na het opstijgen van de eerste dikke zwarte rookpluimen afgelast. Ook bij FC Meppel werden de trainingen afgelast. De Ezingebuurt werd afgezet. De naastgelegen overkapping van de vrieshallen hebben een dakbedekking van asbest. Even was er vrees dat er asbest was vrijgekomen, maar volgens woordvoerster Ramona Venema van de politie Drenthe is dat niet het geval geweest.
De brand is in de vrieshallen ontstaan. De laatste grote brand ruim een jaar geleden was aangestoken. Toen bestond er lange tijd onzekerheid of spelende jongelui zich nog in het pand bevonden. Daar was nu geen sprake van. De hitte in de vrieshallen was enorm, aldus een brandweerman.
De vette, zwarte rook ontstond door het verbranden van het kunststof dat als isolatiemateriaal tussen de dikke muren van de vrieshallen dienst heeft gedaan. In de vrieshallen was geen materiaal aanwezig dat de rookontwikkeling verklaart. Het leek er even op dat door de rookontwikkeling de nabijgelegen A32 moest worden afgesloten, maar dat bleek niet nodig. Rijkswaterstaat hield de situatie ter plaatse in de gaten.
Burgemeester Jan Westmaas volgde de blussingswerkzaamheden op de voet. De snelle opschaling van de brand betekende dat vanuit Hoogeveen een coördinatiewagen van de brandweer naar de Ezingebuurt werd gedirigeerd.
Rond half elf liet Westmaas weten dat de brandweer de situatie volledig onder controle heeft. Bezoekers van de clinic van MSC konden het sportpark slechts verlaten via een smal toegangsweggetje. De normale toegang was afgesloten tijdens het nablussen.