Na winstpartijen bij Achilles 1894 D1 en FC Assen D1 werd nu ACV D1 met een bezoekje uit Meppel vereerd en ook dit keer gingen de drie punten mee in de tas naar Meppel! Het is lekker voetballen daar in Assen. Al ging het dit keer zeker niet gemakkelijk.

ACV D1 stond voor aanvang van de match met drie punten voorsprong op MSC D1 op de tweede plek. Ook het doelsaldo van de Assenaren was beter. Er moest vandaag dus geknokt worden en de inzet was helder. Bij winst staan ACV D1 en MSC D1 samen op plek twee. Zes punten achter JVZ, maar zeker nog niet kansloos voor de titel. Verlies zou afhaken betekenen en dat mocht zeker niet gebeuren. Direct na de aftap werd duidelijk dat ACV D1 een technisch zeer vaardige ploeg is. Veel beweging, goed combinatievoetbal en snelheid zijn de wapens van ACV D1 zo bleek al direct bij het begin. ACV kwam dan ook binnen vijf minuten op voorsprong. Één van de Assenaren kreeg te veel ruimte op het middenveld en van zo’n meter of twintig schoot hij de bal zeer knap achter Jarne, 1-0 voor ACV D1.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat Vincent’s mannen ook iets te slap aan de wedstrijd waren begonnen. Zouden ze deze waarschuwing oppakken en feller gaan voetballen, was de grote vraag onder de meegereisde supporters. Het antwoord op deze vraag luidde gelukkig: JA! MSC schakelde een versnelling hoger en ging meevoetballen. Al snel speelde Thom de bal naar Yves die op links Wesley wist te bereiken. En weer was het de veel scorende linksbuiten die de bal langs de keeper schoot. Dat wij niet de enigen zijn die Wesley een goede voetballer vinden, bleek eerder deze week. Wesley is namelijk door FC Emmen uitgenodigd voor het spelen van twee selectiewedstrijden voor de C-jeugd van volgend seizoen. Met een beetje “pech” speelt hij volgend jaar dus in rood-wit in plaats van zwart-wit.

Ook na de gelijkmaker bleef de wedstrijd super spannend. ACV bleef gevaarlijk, onder anderen door een goed genomen corner en door een slechte MSC-corner die direct tot een kans voor ACV D1 leidde. Corners voor en corners tegen blijven toch een zorgpuntje bij MSC D1. Onze corners zijn vaak te slap en corners voor de tegenpartij leiden bijna standaard tot een kans voor de opponent. Gelukkig liepen de corners vandaag nog net goed af. Even later leidde goede tackle van Willem tot balbezit voor Thom. Die plaatste de bal op de weer prima spelende Yves. Deze topper bleef zijn veel grotere tegenstander zeer behendig voor en wipte de bal over de keeper van ACV D1, 2-1 voor MSC D1!

Niet alleen de spelers van MSC D1 begonnen een stuk scherper aan de tweede helft dan aan de eerste, ook de supporters waren meer dan wakker geworden. De trouwe en zeer fanatieke supportersgroep moedigde onze helden zeer luidruchtig en met aanstekelijk enthousiasme aan en zou in de loop van de wedstrijd als de beroemde twaalfde man optreden.

In de tweede helft bleef de wedstrijd erg spannend. Het spel golfde heen en weer en beide teams kregen meerdere kansen. Wesley, Menno, Maarten en Gideom kwamen steeds net te kort of vonden de ACV-verdedigers op hun weg. Gelukkig gold het zelfde voor de aanval van ACV D1. Jarne en zijn verdedigers bleven overeind en de wedstrijd eindigde in een zwaarbevochten, maar dik verdiende, 1-2 winst voor MSC D1. Vincent, Ronald en de fans waren met recht super trots op de mannen. De heenronde zit er op en we staan samen met ACV D1 tweede achter JVZ D1. Wie had dat gedacht? Nu alleen aanstaande zaterdag  in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog wel even het koppie er bij houden. dan komt KZC ’08 naar Ezinge. De mannen uit Klazienaveen zijn de competitie niet goed gestart, maar zijn de laatste weken aan een opmars bezig. Scherp zijn dus en met winst de winterstop in, dat moet volgende week het devies van MSC D1 zijn.