Beide ploegen gingen aanvallend van start. De eerste kans was voor Klarenbeek. In de 1e minuut ging een kopbal rakelings over. Aan de andere kant kwam Michelle Boekweg oog in oog met de keepster van Klarenbeek te staan, maar haar schot werd ternauwernood door de keepster tot corner verwerkt. Klarenbeek, dat het eerste kwartier sterker was, kreeg daarna een prima kans. Een vrije trap belandde buiten bereik van keepster Grietje ten Hoor op de paal en in de rebound werd de bal net over geschoten. Na 15 minuten kreeg MSC meer grip op de tegenstander. De Meppeler dames waren iets gretiger en feller dan hun tegenstanders en namen het heft meer in handen. En creëerden enkele uitstekende kansen. Zo werd Malenthe Lugtmeier met een prima pass van Nicole Gelmers de diepte in gestuurd en kwam alleen voor de keepster te staan. Haar inzet belandde echter op de paal. Vlak voor rust kwam MSC verdiend op voorsprong. Uit een mooi opgezette aanval scoorde Michelle Boekweg vrijstaand voor de keepster 1-0. Hoewel de keepster van Klarenbeek de inzet in eerste instantie nog wist te keren joeg Michelle Boekweg de terugkaatsende bal tegen de touwen. Met deze 1-0 voorsprong voor de dames van MSC brak de rust aan.
De tweede helft was amper begonnen of MSC kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong. Dimitra Theocharis speelde Michelle Boekweg goed aan en zij schoot vanaf 16 meter de bal onberispelijk over de keepster. Klarenbeek gaf de moed niet op en probeerde meer druk te zetten op de Meppeler defensie. In de 10e minuut scoorden zij de aansluitingstreffer. Na een dekkingsfout in de overigens zeer solide Meppeler verdediging kwam de bal voor de voeten van Babette van Heeren. Zij schoot vanaf zo’n 11 meter de bal onhoudbaar voor Grietje ten Hoor in. De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. Klarenbeek bleef aandringen en werd af en toe gevaarlijk; MSC kreeg daarentegen voorin meer ruimte en kansen. Een inzet van Michelle Boekweg werd door de keepster van Klarenbeek  met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek getikt.  En schoten van Veerle Ulrich en Shanna van Oosten gingen net over of net naast. Aan de andere kant redde keepster Grietje ten Hoor enkele keren uitstekend. Zij tikte een vlammend schot van een aanvalster van Klarenbeek uit de kruising en ook bracht zij redding toen een speelster van Klarenbeek alleen voor haar verscheen. Het spel golfde heen en weer en de vraag was wie er zou gaan scoren. Het werd MSC, dat de wedstrijd definitief besliste. Weer door Michelle Boekweg. Uit een verre uittrap van Grietje ten Hoor omspeelde zij behendig twee tegenstanders en scoorde met een schot in de hoek de beslissende 1-3. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor Klarenbeek. Een schot ging rakelings naast, Na een aantal minuten extra speeltijd toegevoegd te hebben, blies de scheidsrechter af en werd de overwinning van de Meppeler dames een feit.
Hoewel beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, was het een verdiende overwinning te noemen voor de dames van MSC. Over alle linies net iets feller en scherper dan de dames van Klarenbeek. Ondanks het grote belang van deze wedstrijd was het overigens een sportieve wedstrijd. MSC stijgt door deze overwinning van de 10e naar de 8e plaats en kan met een goed gevoel komende zaterdag de bekerwedstrijd in en tegen de dames van Venray tegemoet zien.