Tegender Helpman uit Groningen trad zaterdag met 5 eigen speelsters aan, en aangevuld met 8 speelsters van het tweede. Dus er lagen kansen voor MSC. Die kansen kwamen er ook, de eerste was al in de eerste minuut. Elien de Vries stond zo vrij voor de goal, en kon de bal zo binnen tikken, maar zij nam de bal helemaal verkeerd. Deze ging via de lat over. Zo kreeg MSC in het begin heel veel kansen, die door de speelster vrij simpel om zeep werden geholpen. De dames speelde zonder maar ook een greintje overtuiging, maar de tegenstander was gelukkig niet veel beter op dat moment. Toch kwam MSC heel verrassend op 1-0. Een goede pass van Marieke Zijlstra, die door Nicole Gelmers met een aardig effect binnen plofte. MSC bleef de kansen krijgen, maar het voetbal was van een zeer laag niveau. MSC mocht ook Grietje ten Hoor dankbaar zijn, zij stond goed te keepen en redde een aantal keren zeer goed. Vlak voor de pauze kwam MSC op 2-0, een corner van Dimitra Theocharis werd door Patricia van der Molen via de kluts binnen geschoten.
Na de pauze kwam er een iets beter voetballend MSC naar buiten, er zat nu meer samenspel en strijd in. Zo kregen we net als in de eerste helft aardig wat kansen, maar ook deze werden niet benut. Af en toe kwam Helpman er gevaarlijk uit, uit één van zo’n aanval kregen helpman een corner. Deze corner verdween achter Grietje, niet door een speelster van Helpman, maar door MSC speelster Patricia van der Molen. Zij kopte de bal binnen, in plaats van naast. Nog geen minuut later was het 2-2, een Lucky bal ging hoog over iedereen heen, en verdween in de linkerbovenhoek. Zo verdween binnen twee minuten een 2-0 voorsprong, en met een gelijkspel schiet MSC weinig op. MSC kon na de 2-2 geen vuist meer maken en zocht nog wel de aanval, maar er zat geen kracht meer in het team.
Volgende week staat de uit wedstrijd tegen Muntendam op het programma, en die moeten de dames winnen, maar dit zal een zeer moeilijke opgaven worden. Muntendam is nog steeds in de race voor het kampioenschap, en bij verlies van Oranje Nassau 3 kan Muntendam bij winst op MSC de titel pakken.