Woensdag 16 maart stond er voor de dames van M.S.C. een bekerwedstrijd op het programma, uit de koker was gekomen: Schoonebeek dames 1.

Schoonebeek uitkomend in de vierde klasse, was door dat Vitesse’63 zich had terug getrokken, een ronde verder gekomen.

Het was heerlijk voetbalweer, alleen lieten de toeschouwers het wel afweten. Onze trouwe aanhangers waren er wel: Harma Boekweg, Claus Boekweg, Jari Boekweg (grote M.S.C. fan), Sherdia Spitse en Andre Kiers. En voor ons was speciaal Kees Veelo aanwezig om wat foto’s te maken

M.S.C. begon sterk aan de wedstrijd, en liep al heel snel uit naar een 3-0 voorsprong, door doelpunten van Dimitra Theocharis 2x, en Armina Besic 1x. Daarna begon M.S.C. een beetje slordig te voetballen, aanspelen werd een zware klus, vaak was er onnodig bal verlies. Zo kwam Schoonebeek opeens over de middenlijn heen, en scoorde zowaar tegen. Een fraaie lob over Grietje ten Hoor verdween over de doellijn heen. 3-1. Onder aanvoering van de goed spelende Ramona Jepma, begon M.S.C. weer te voetballen. Er waren weer mooie aanvallen te zien, en er werd weer gescoord. Voor de pauze liepen de dames uit naar een 6-1 voorsprong, doelpuntenmakers: Nicole Gelmers 2x en Dimitra Theocharis 1x.

Na een lekker bekertje thee, en vier verse wissels, kwam er een strijdbaar M.S.C. uit de kleedkamer. Zo gingen de dames verder met waar ze in de eerste helft mee bezig waren, leuk en goed voetbal. Maar ook Schoonebeek kwam wat vaker over de middenlijn, dan in de eerste helft. Moet ook wel zeggen dat Schoonebeek veel inzet had, en bleef voetballen, en er geen schoppartij van maakte.

M.S.C. liep in de tweede helft wel verder uit, ondanks dat er toch ook heel veel kansen om zeep geholpen werden. Door doelpunten van Shanna van Oosten 4x, Rachel Boekweg 2x, Michelle Boekweg 1x en Nicole Gelmers 1x werd het vandaag 15 – 1 en gaat M.S.C. door naar de laatste zestien.

Zaterdag staat het altijd lastige Asser Boys op het programma, dus dan zullen de dames van M.S.C. er weer 100% tegenaan moeten. De wedstrijd is om 14.30 uur, supports zijn altijd welkom.