M.S.C. Antaris Dames winnen topper in de tweede klasse.
In de tweede klasse A stond zaterdag de topper op het programma tussen dames 1 van MSC-Antaris en SC Angelslo. Angelslo dat afgelopen seizoen de KNVB beker in het district Noord heeft gewonnen, ging volgens de voetbalkenners op www.vrouwenvoetbalfriesland.nl als favoriet van start. Angelslo kreeg 60% en MSC Antaris 30% en 10% ging voor een gelijkspel.
MSC-Antaris dat het als promovendus prima doet in de tweede klasse A, liet zich niet van het wijs brengen door deze poll.
Voor de wedstrijd ging het gesprek vooral over scheidsrechter Wagenaar. Deze beste man heeft vorig week de wedstrijd tussen Angelslo en AVC kapot gefloten, de technische staf van MSC-Antaris heeft dit met eigen ogen gezien. Wel willen wij kwijt dat het niveau van de andere scheidsrechters in de deze klasse prima is, en wij delen de mening van sommige mensen dan ook niet dat alle scheidsrechters in de 2e klasse bagger zijn. Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van dhr. Buisman uit Groningen, en deze floot een prima wedstrijd.
MSC-Antaris en Angelslo begonnen beiden lekker aan de wedstrijd, er was vanaf het begin strijd. MSC-Antaris was zeker de eerste 30 minuut de betere ploeg en kreeg ook wat kleine kansen. Één van die kansen was voor Nanne Jans. Nanne die was blijven hangen na een corner, kreeg opeens de bal rond de penaltystip. Alleen kon zij niet echt uit halen en het was dan ook een eitje voor de keepster Marloes de Boer van Angelslo. Ook Angelslo kreeg wat kansjes, maar de zeer goed keepende Grietje ten Hoor was steeds goed op haar hoede. M.S.C. Antaris verloor een kwartier voor de rust een beetje de greep op de wedstrijd, en zo werd de druk van Angelslo steeds groter. Maar soms met kunst en vliegwerk, hield onze verdediging toch de nul vast.
Na de thee kwam MSC-Antaris wat strijdvaardiger uit de startblokken, en werd er veel druk op de verdediging van Angelslo gezet. MSC-Antaris was op dat moment duidelijk de betere ploeg. In de 11de minuut werd de bal diep gespeeld op Tineke Schutte die via een kopbal bijna scoorde, maar Marloes de Boer stompte de bal weg. De bal kwam rond de 16 meter voor de voeten van Jetty Koopman, en deze wist hier wel raad mee. Ze lobte de bal over de keepster heen, en scoorde de verdiende 1-0.
Hierna kreeg MSC-Antaris nog een paar kleine kansen, maar helaas scoorde we niet meer. Angelslo dat op zoek ging naar de gelijkmaker, kwam steeds weer de sterk spelende verdediging van MSC-Antaris tegen. In de laatste minuut was uitblinkster Grietje ten Hoor, die met een onwijs goede safe de drie punten in Meppel hield. Toen scheidsrechter Buisman voor het einde floot, was de vreugde groot in het MSC-kamp. Want de dames hebben echt geknokt voor wat ze waard waren, en de overwinning was dan ook zeker verdiend.
Volgende week gaan we naar Helpman, en ook dan zullen we weer alles uit de kast moeten halen. MSC-Antaris staat als promovendus netjes op de tweede plaats met 12 punten uit 5 wedstrijden.