Als Alcides-speler Bas Bloemen na een forse charge bijkans met zijn hoofd door de dug-out vliegt is het genoeg.
In de 63e minuut doet scheidsrechter Sjoukje de Jong datgene wat ze volgens menig toeschouwer en betrokkene al veel eerder had moeten doen. Zij staakt de Meppeler stadsderby bij een 0-0 stand.

Een opvallende beslissing, want in de rust weigert de scheidsrechter nog tegemoet te komen aan het verzoek van beide oefenmeesters om de wedstrijd af te breken in verband met het weer. “Wij hanteren twee criteria voor het staken in verband met weersomstandigheden; de veiligheid van de spelers is gewaarborgd en de bal rolt nog. Op dat moment waren er geen incidenten voorgevallen en de bal rolde ook nog. Dus konden we door”, verklaarde De Jong later.

Niet zo’n hele beste keuze meende Jans Deenen, eerste man op de bank bij MSC. “We hebben hier te maken met amateurspelers in een belangrijke derby. Dit is gewoon te link. Overigens zou geen enkele wedstrijd op dit veld gespeeld mogen worden. Vanochtend had de consul het af moeten lasten en voor de wedstrijd de scheidsrechter”, was hij stellig. De Jong verdedigde zich echter door te stellen dat het voor de doelgebieden wel drassig was, maar dat de rest van het veld goed bespeelbaar was. “En ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken.”, Alcides-elftalleider Jeroen Vriend was opgelucht dat De Jong de derby alsnog staakte. “De jongens zeiden dat het nog maar een half uurtje was, en daar hebben ze ook wel gelijk in, maar dit is gewoon te gevaarlijk.”

Dat het ‘wel verstandig’ was beaamde ook Alcides-speler Jeffrey Bosch, maar volgens hem was het nadelig voor zijn eigen ploeg. “We roken de winst”, knipoogde hij.

Dat kan Bosch hebben geroken, maar heel realistisch was het niet. De ploegen waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd met een zeer licht veldoverwicht voor Alcides. De ploeg kreeg een paar kansen met als uitschieter een klutssituatie voor het doel van MSC, waarbij twee keer van dichtbij werd ingeschoten. Maar MSC was minstens zo gevaarlijk met een perfect uitgespeelde aanval, waarbij Joreilly Chirino aan de rechterkant werd weggestuurd en Paul Bergtop in stelling werd gebracht, als hoogtepunt. Gescoord werd er niet.

Na rust kwam Alcides met hulp van een paar dubieus gegeven vrije trappen nog gevaarlijk voor het doel van Theo Migchelsen, maar daar bleef het bij. Na een uur spelen was het genoeg. Tweeëntwintig van top tot teen besmeurde spelers verlieten de dan totaal kapot geschopte grasmat. Er werd gestreden, gegleden, gevochten, maar hoogstaand was het niet. En zo eindigde de derby zoals derby’s vaak eindigen: met de brilstand. Wordt uiteraard vervolgd.

bron: www.destentor.nl