Zij krijgen ieder een eigen kunstgrasveld, dankzij een PvdA-motie komt er bij een natuurgrasveld van MSC en van FC Meppel trainingsverlichting en bij de Alcides-kantine komen circa 75 parkeerplaatsen.
Dankzij een landelijk BTW-model dat is goedgekeurd door de fiscus valt het totale project waarvoor de gemeenteraad zo’n drie miljoen euro heeft uitgetrokken financieel voordelig uit. De gemeente hoeft minder geld aan de belastingdienst af te dragen, maar moet daarvoor wel een centrale rol spelen bij het beheer van het sportpark en de inkoop van materialen. De raad ging akkoord met een investering van 1.820.000 euro voor drie kunstgrasvelden, verlichting en aanpassingen aan de natuurgrasvelden en trekt ook nog eens 1,2 miljoen uit voor de bouw van nieuwe kleedkamers.
Reden voor een gezamenlijk feest voor Alcides, FC Meppel en MSC. Zodra alles gereed is – de afspraak is voor de nieuwe voetbalcompetitie – dan wordt er in oktober dat openingsfeest gehouden, zo werd met grote opluchting in de hal van het Stadhuis verteld. ‘Na jaren van zwoegen en strijd,’ aldus Alcides-voorzitter Eric Grotens.
‘We hebben in samenwerking met de gemeente en de raad een geweldige klus geklaard, maar wat heeft het een tijd gekost,’ verzuchtte MSC-voorzitter Henk Veenema.
Wethouder Egbert van Dijk kon niet delen in de feestvreugde. Hij ligt met griep in bed.
 
bron: www.meppelercourant.nl