Het bekertoernooi met wedstrijden tegen Staphorst D1, Alcides D1 en FC Meppel D2 werd voor ons een kennismaking niet alleen met het voetbal op een heel veld, maar ook voetballen tegen goede tegenstanders!
Het werd een periode van wennen aan de nieuwe positie in het veld alsook de taken die bij die posities horen.
Ik moet zeggen dat het team er echt voor is gegaan. Wilskracht, willen leren en knokken en niet opgeven!
Na vier wedstrijden weten we inmiddels waar we staan, wat goed gaat en wat beter kan………..Als trainers zijn we bijzonder trots op deze nieuwe gasten. De komende weken gaan we iedere keer een stap in de goede richting zetten en zullen we met de spelers veel praten en laten ervaren waar we naar toe willen!
De eerste competitiewedstrijd tegen DZOH D2 in Emmen lieten de spelers 40 minuten lang goed voetbal zien, met kansen over en weer, een mooie doelpunt van Dylan en een aantal prima aanvallen. Ook de verdediging bleef goed op de been met een ijzersterke Jurre. De laatste 20 minuten kregen de Meppelers door slordig balverlies een aantal doelpunten om de oren en dat was beslist niet nodig. We hebben hierover gebabbeld en we zullen met jullie op de training hier verder aan gaan werken om de concentratie ook tot het eind van de wedstrijd
vast te houden. De uitslag van 1-7 zegt ons niet zoveel, we kijken vooral naar de wedstrijdmomenten die goed zijn verlopen! De verdediging met Bas, Nynke, Justin en Lars zag er in de eerste periode goed uit! Op het middenveld lieten Maaike, Job, Boris, Patrick, Mika en Maarten een goede indruk achter. Met Dylan en Stefan in de voorhoede was er veel beweging en snelheid! Hier gaan we zeker verder aan werken! We kozen afgelopen zaterdag er dus voor om met vier man op het middenveld te spelen en dat pakte goed uit. Volgende keer moeten we meer opbouwen via de zijkanten. Hier ligt de ruimte! Succes met jullie wedstrijden komende week tegen Vitesse D2 en KSC’08 D3!
Voor de ouders hielden we afgelopen donderdagavond nog een informatieronde over het D2 team en het komend voetbalseizoen. Hierbij wil ik de enthousiaste groep ouders ook een compliment geven voor haar aanwezigheid en
de support! We gaan ervoor dit jaar!!

Roel, Richard, Elmira en Sander.