Om 11:15 uur werd afgetrapt. De trainers kozen ervoor, om de 1e helft met de wind mee te voetballen. Van tevoren was duidelijk gemaakt, dat vanaf minuut 1 er gevoetbald moest worden. Het team had dit goed in de oren geknoopt, want vanaf minuut 1 werd flink druk gezet op het doel van Olde Veste. Dit leverde direct al een grote kans op voor Paul, maar hij had net teveel tijd nodig. Direct hierna was het wel raak; Nick de Boer wist met een schot van afstand de 1-0 erin te knallen. MSC bleef goed voetballen, en in de 5e minuut wist Benjamin de 2-0 te maken. Het tactische plan werkte naar behoren. Toch gaf Olde Veste het niet op, en die jongens konden ook behoorlijk voetballen. Al in de 7e minuut werd het 2-1. MSC wisselde wat spelers, en daardoor stond niet iedereen op zijn favoriete plek. Vooral verdedigend hadden Mart en Devlin het erg lastig tegen de spitsen van Olde Veste. Zij wisten de stand in 2 minuten volledig te kantelen. Zo stond het ineens 2-3, ondanks goed keepen van Dominique. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust moest MSC tegen de wind in voetballen, en met name bij uittrappen merkte je het verschil met de 1e helft goed. Langzamerhand kwam iedereen weer op de oude plek terecht, en werd Olde Veste steeds verder terug gedrongen op de eigen helft. MSC zat dicht op de bal, en had veel balbezit. Er werd veelvuldig op doel geschoten, maar Olde Veste had een goede keeper meegenomen, die veel lastige ballen uit het doel hield. De gelijkmaker hing in de lucht, en het was wederom Nick de Boer die een doelpunt maakte, 3-3. Heel erg lang konden we hier niet van genieten, want Benjamin raakte zijn man kwijt die zo doorcounterde naar het doel van MSC, 3-4. Dit was tevens het laatste doelpunt van Olde Veste, want hierna wisten Benjamin, Alex en Jitze het achterin goed dicht te houden.
Voorin waren Romein, Nick Bryan en Nick de Boer een ware plaag voor de defensie van Olde Veste. Zo’n vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker (4-4), wederom door Benjamin. Hierna drukte MSC door met goed positiespel en combinaties. Nick de Boer maakte zijn 3e van de dag, en zette MSC weer op voorsprong (5-4). Intussen wist Dominique enkele ballen er goed uit te houden, zodat het leek alsof de 3 punten in Meppel zouden blijven. Benjamin dacht, als Nick er 3 kan maken, dan kan ik dat ook. Vlak voor tijd maakte Benjamin de 6-4, en de winst was binnen. Goed gevoetbald, en ondanks 2 maal een achterstand toch nog gewonnen, klasse.