Dat dit goed zou komen wist ik al na de training van woensdag avond. Keer op keer trainen wij op de ruimtes klein te maken en op de juiste momenten drukzetten op de tegenspeler met de bal.

Ook hebben wij teamafspraken met betrekking tot de te maken corners.

En wanneer de spelers al deze afspraken nakomen ja dan heeft de tegenstander een hele moeilijke morgen.

Dus Alcides had een hele moeilijke morgen. Ik had Niek in de basis opstelling op het middenveld neergezet aan de rechter kant.

Hier had Alcides geen rekening mee gehouden. Zij weten niet beter dat Niek en Thomas samen in de verdediging staan. Dus zij hadden de eerste helft hier absoluut geen antwoord op en liepen constant achter ons aan.

Niek scoorde de 1-0 door goed op te komen met de bal aan zijn voet. Jesse maakte heel goed ruimte vrij voor Niek. Die kon met een handige lichaamsschijnbeweging zich alleen vrij maken voor de keeper en ronde daarna koelbloedig af..

Vlak voor deze actie was Maikel al dicht bij de openingstreffer geweest door een perfecte voorzet uit een corner van Yves. Helaas vloog deze nog maar net rakelings over.

Direct na de 1-0 zetten de jongens van MSC E1 gelijk weer druk op de bal en kwam Alcides niet aan opbouwen toe. Bij een balverovering van ons kwam er een hoekschop uit en zoals ik al eerder al zei hier hebben wij team afspraken in gemaakt wie deze neemt.

Thomas en Niek twee grote jongens staan klaar ca. 10 meter van de goal, Jesse zakt in en neemt de plaats over van Thomas in de verdediging waar ook altijd Vincent nog staat.

Thomas en Niek kruizen elkaar wanneer de corner wordt genomen en vaak weet de tegenstander niet meer wie wie moet dekken. Ook in dit geval legde Yves de corner pan klaar voor Niek die al op dat moment helemaal vrij stond en hem behendig in kon koppen, 2-0.

De trainer van Alcides wist niet meer waar hij het had. MSC E1 bleef heel goed overspelen maakte handig gebruik van de bal door deze terug te leggen op de keeper zodat wij altijd weer konden opbouwen via de altijd vrij staande Thomas.

Dit was het voordeel dat wij 1 op 1 speelden achterin en Alcides zorgde hier altijd voor een man extra.

Ik kan alleen nog maar zeggen dat niet alleen ik maar ook alle toeschouwers langs de kant 2 x 25 minuten hebben genoten. Wat een heerlijk voetbal van E1. Elkaar de bal gunnen en wanneer Alcides dan toch maar even probeerde het spel te gaan maken dit gelijk met 7 man de kop in te drukken.

Eind uitslag 6-1 met hele mooie voetbal goals van MSC.

Woensdag staan wij in de beker ronde bij de laatste 8 tegen Emmen. Deze club staat ongeslagen aan kop in onze competitie en is van uitzonderlijke klasse. Zij zijn stuk voor stuk gescout en naar Emmen gehaald. Maar ik beloof u als wij het nogmaals opkunnen brengen in het veld om zo voor ieder meter te knokken als afgelopen zaterdag tegen Alcides, Emmen een hele lastige avond gaat krijgen.

Wanneer dit lukt zullen wij met een volle bus toeschouwers afreizen naar Emmeloord waar de finales worden gespeeld voor de KNVB beker.

Ik hou u op de hoogte.

Arjan Zomerdijk.