De eerste vijf minuten van de wedstrijd ging het gelijk op en waren er over en weer enkele mogelijkheden om de score te openen. De inzet van de MSC-ers was goed en daardoor kwamen de gasten uit Steenwijk niet gevaarlijk bij onze goal.Tot de tiende minuut. Het samenspel van onze jongens kwam niet uit de verf en de tegenstanders wisten elkaar steeds beter te vinden. Olde Veste had meer balbezit en werd steeds dreigender. In de tiende minuut leidde dat tot een corner die onvoldoende weggewerkt werd. De bal werd uiteindelijk ingeschoten door een tegenstander en zo was de stand 0 – 1.Niet lang na deze treffer had MSC enorm veel pech toen uit een corner eerst de paal werd geraakt en vervolgens de rebound hard op de lat werd geschoten (tijdens de training schieten de jongens voor de gein weleens expres op de lat, maar het wordt nu toch wel een serieus probleem).

Nauwelijks een minuut later lag de bal wel aan de andere kant in het net en stond het 0 – 2.Een goal die door slim samenspel tot kwam.

In het spel van MSC ontbrak (na deze goal) bij een aantal spelers het geloof in een goede afloop en werd het voor de overige spelers een onmogelijke opgaaf om nog een positief resultaat te behalen.

In de 20ste minuut werd de wedstrijd beslist. Na een mooie actie over de flank, werd de voorzet fraai ingetikt: 0 – 3.

Toen het nog voor de rust 0 – 4 werd, leek een grote nederlaag onafwendbaar.

Na een aantal aanwijzingen in de rust werd in de tweede helft meer inzet getoond. Toch bleef het samenspel en het zoeken naar de vrije man uit. De spelers zochten elkaar overigens wel op, maar dat namen ze te letterlijk. Posities werden niet goed ingenomen, waardoor er veel op een te kleine ruimte werd gespeeld. Dat leidde regelmatig tot balverlies.

De spelers van Olde Veste lieten aanvankelijk ook veel minder goed spel zien en zo bleef de stand lange tijd ongewijzigd.

In de laatste vijf minuten was er zowaar nog een offensiefje van MSC en waren diverse spelers toch nog dicht bij een goal d.m.v. afstandschoten. Het geluk was er vandaag niet. En een Meppeler goal bleef deze middag uit.Sterker nog, Olde Veste wist nog twee keer te scoren door handig gebruik te maken van de geboden ruimte. Uiteindelijk werd het 0 – 6.

MSC E2 heeft een spreekwoordelijk pak slaag gekregen en zal deze week hard aan de bak moeten tijdens de trainingen om er volgende week weer met de volle 100 % inzet tegenaan te gaan.