Tsja, en omdat een bekerwedstrijd kan nu eenmaal niet in een gelijkspel eindigen, moesten we penalty’s nemen. Dat deed Olyphia E1 een stuk beter dan wij. De uitslag betekende dus niet alleen het definitieve einde van de kampioensaspiraties van MSC E3, maar ook uitschakeling in de beker. Dubbel balen dus!
De mannen van Arjan en Michiel begonnen nog wel redelijk aan de wedstrijd. Ze waren weliswaar constant in balbezit, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Olyphia E1 verdedigde goed, werkte hard en had een goede keeper in de goal die telkens knap redde bij gevaar. Olyphia E1 wist uit een van de spaarzame tegenstoten wel te scoren en zo gingen we met 0-1 de rust in, een nieuwe en onaangename gewaarwording. In de rust probeerde Arjan de mannen op scherp te zetten.
Een leek dat prima gelukt te zijn, want kort na rust was het de hardwerkende en goed spelende Julian die de 1-1 wist te scoren. Zouden de mannen nu doordrukken? Nee, dat lukte niet echt. We kwamen nog wel op 2-1 voor, maar het spelbeeld bleef het zelfde. Wel veel balbezit, maar weinig echt gevaar. In tegendeel achterin werd veel te veel ruimte weggegeven, waardoor de tegenstander twee keer kon scoren. Dat was voor met name Hidde en Julian het signaal om nog meer gas te geven. De twee jonkies voerden vandaag de strijd aan en waren belangrijk bij de 3-3. Kort na de gelijkmaker leek het allemaal nog goed te komen. Geheel terecht werd er na een overtreding in de “16” een penalty voor MSC E3 gegeven. Maar die was helaas niet aan ons besteed. De keeper van Olyphia wist de bal eenvoudig te keren en kort daarna was het einde wedstrijd.