Jason kon helaas niet meedoen. Hij had flink last van een enkelblessure en toen kwam daarbij ’s middags ook nog eens de blessure van Julian. De nieuwe speeltoestellen bij de brede school in Koedijkslanden waren debet aan zijn blessure. Hopelijk zijn beide mannen zaterdag wel weer fit. Gelukkig wilde Nick de Boer uit E5 ons team versterken. Nick heeft ons al vaker geholpen en ook nu speelde hij weer een meer dan prima partij. Met 8 man gingen we de strijd dus aan.
Vanaf het begin was al duidelijk dat MSC E3 te sterk voor de mannen uit Zuidwolde was. Aanval na aanval golfde op de goal van de prima keeper van JVZ af. Alleen, gescoord werd er jammer genoeg niet. Tsja, en dan is er die aloude voetbalwet. U weet wel die van als je zelf niet scoort dan…. Inderdaad dan scoort de tegenstander. Het eerste JVZ schot op onze goal was gelijk raak. Onhoudbaar voor Stue werd de bal door JVZ in de MSC goal gejast.
Dit was duidelijk niet de bedoeling. De mouwen werden opgestroopt en de combinaties nog beter en scherper uitgevoerd. Onder leiding van de vandaag soeverein Peter werd JVZ nog verder terug gedrongen. In no time lag de gelijkmaker in het net van JVZ en even later volgende al snel de 1-2 en de 1-3. Dat was ook de ruststand, maar eigenlijk had het wel 1-6 of nog meer moeten zijn. Tot de “16” – of soms nog wel een stuk verder – werd er super gespeeld. Alleen de laatste paar meter konden niet effectief worden overbrugd. Soms door eigen slordigheid, soms door prima werk van de JVZ-keeper en soms door paal of lat.
De tweede helft leek veel op de eerste. Alleen was MSC E3 nog sterker dan in de eerste helft. Veel kansen voor MSC, slechts 3 goals en achterin de deur op slot (op een momentje na dan). Een 2-6 overwinning (4x Jeen en 2x Luca) dus voor MSC E3.  Zaterdag wacht FC Meppel E3. Een gelijkspel is dan voldoende voor het bereiken van de volgende ronde, maar we gaan natuurlijk voor de winst!