Aan het begin van de wedstrijd waren beide teams gelijkwaardig, waarbij MSC meer op de helft van de tegenstander voetbalde. Wat vorige week al bleek, was dat het positiespel, maar ook het elkaar vinden prima voor elkaar was. E5 voetbalde zoals het hoorde, via de vleugels, en dan voorzetten richting de vrije man voor het doel. De 1e 10 minuten zette E5 druk, maar lukte het niet om een doelpunt te maken; kansen werden verprutst. Pas na 10 minuten lukte het Devlin om de ban te breken, met een geweldig schot maakte hij de 1-0. Dit doelpunt werkte bevrijdend, want hierna viel binnen 3 minuten de 2-0 en 3-0, beiden gemaakt door Nick Bryan. Het vroeg storen van MSC bracht met zich mee dat d’ Olde Veste niet meer aan voetballen toekwam en steeds verder naar achter werd gedreven.  E5 liet zien erg goed te kunnen voetballen als collectief waarbij veelvuldig de bal aan een medespeler werd gegeven die er beter voor stond. Zo liep in de 1e helft de score vlot op (4-0 Mart, 5-0 Alex, 6-0 Mart, 7-0 Alex, 8-0 Devlin, 9-0 Paul, 10-0 Paul, 11-0 Paul). Na afloop van de 1e helft stond het 11-0 en hadden de toeschouwers een geweldige 1e helft gezien. De arme keeper van d’olde Veste kon er ook niets aan doen, dat E5 veel schotkracht  bezit. De ballen van met name Paul en Alex vlogen er van grote afstand net onder de lat in, onhoudbaar.
Jene en Johan benadrukten in de pauze het goede spel, en dat wij moesten bljven voetballen zoals in de 1e helft, dus met verzorgd positiespel. In de 2e helft duurde het even voordat het net weer gevonden werd door Paul. Hierna probeerde iedere speler te scoren (geef ze eens ongelijk) waardoor een paar kansen verloren ging. Via 13-0 Mart, 14-0 Devlin, 15-0 Paul, 16-0 Benjamin liep de score verder uit.  De backs (Jitze, Mart en Nick de Boer) kregen het de laatste 10 minuten iets lastiger, maar hielden goed stand, behalve 1 keer. Bij een 16-0 stand brak een speler van d’ Olde Veste door en met een pachtig schot wist hij Dominique te verschalken, de eretreffer. Benjamin schoot bijna vanaf de middellijn de bal nog op de lat. In de slotminut pakte ook Nick de Boer met een prachtige vrije trap zijn goaltje mee, waarne de wedstrijd met een 17-1 eindstand werd afgesloten.
Tijdens de afsluitende penaltyserie werden de mooiste doelpunten gemaakt, en hield Dominique er vele ballen uit. Volgende week graag weer een galavoorstelling, tijdens de laatste poulewedstrijd thuis op Ezinge om 11:15 uur.