Gisteren stonden er 2 teams aan de aftrap die beiden 3 wedstrijden hadden gewonnen en vol goede moed begon de wedstrijd, waarbij MSC al snel 2 grote kansen kreeg. Na een paar minuten was er de eerste tegenvaller, namelijk het uitvallen van Quinten, waardoor MSC met 7  spelers moest gaan spelen. Als je dan bedenkt, dat de tegenstanders 10 spelers hadden en fysiek sterker waren, waarbij een aantal spelers van MSC van onder de indruk waren, is het verloop van de wedstrijd te bedenken.
Nadat MSC nog wat kleine speldenprikjes uitdeelde, was de eerste aanval van Uffelte direct raak. Dit zorgde voor wat verwarring bij MSC, want op achterstand komen is niet iets wat we kennen, maar het herstel was er zeker en vol goede moed werd de aanval weer gezocht. Daardoor kreeg ook Uffelte kansen, maar de achterhoede en keeper Jesse hielden krachtig stand. De ruststand was 0-1 en we keken terug op een leerzame eerste helft. De tweede helft begon vervelend, want Uffelte maakte al snel 0-2 en 0-3, waarna MSC kansen kreeg, maar ja of de keeper pakte de bal of we vergaten in ons enthousiasme en de wil om te scoren het overzicht waardoor schoten naast gingen, terwijl er spelers vrijstonden. Inmiddels had Uffelte laten zien hoe je effectief om kunt gaan met doelpunten en uit een prachtige pass van Fedor scoorde Niek de 1-4. MSC putte hoop uit deze goal, ging weer enthousiast de aanval in en Uffelte werd zelfs nerveus. Helaas werd er niet gescoord en ja toen ging de vermoeidheid ook een rol spelen en scoorde Uffelte nog 2 keer.
Dit houdt in, dat MSC E5 tegen zijn 1e nederlaag aanliep en dit was terecht, want de tegenstander was beter. Hierbij dient wel te worden opgemerkt dat MSC meer doelpunten had verdiend en dat de uitslag geflatteerd was, maar dat geeft niet, want we staan zoals dat zo mooi heet weer met beide beentjes op de grond. We hebben weer stof om van te leren voor de komende wedstrijden, want we zullen meer van dergelijke tegenstanders krijgen. Al met al goed gespeeld, hard gewerkt, helaas weinig beloond met doelpunten en vol goede moed gaan we volgende week richting De Blesse E2 om de nederlaag van gisteren te revancheren.