MSC-Antaris startte slap aan het duel. Het vele balverlies was tekenend voor de wijze waarop de Meppelers aan het duel waren begonnen. Toch waren het de Meppelers die na een klein kwartier de leiding namen. Een diepe bal van Paul Bergtop werd door Pieter Herder ongelukkig geraakt. De bal zeilde hoog over de uitgelopen doelman Wander Kooistra in het lege doel. Lang mocht MSC niet genieten van de voorsprong. Bergum kwam namelijk direct vanaf de aftrap alweer op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts werd door Klaas de Boer op de arm van Henk Kleene gekopt. Scheidsrechter Huizinga was onverbiddellijk en oordeelde strafschop. De Boer nam zelf plaats achter de bal en schoot keihard raak: 1-1. MSC bleef voor rust volharden in het hanteren van de lange bal. Het leverde een uiterst rommelig spelbeeld op.
Ook na rust kon MSC geen potten breken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Friezen steeds brutaler werden en regelmatig opdoken voor MSC-doelman Theo Migchelsen. In de 65e minuut was het Bergum dat de leiding nam. Klaas de Boer brak door op de rechterflank. In kansrijke positie bedacht hij zich niet en joeg alleen voor Migchelsen de bal steenhard langs de kansloze doelman: 1-2. Wat MSC ook probeerde, de Meppelers kwamen niet of nauwelijks tot een goede aanval. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg ook nog met tien man verder nadat Benedict Sparenberg tegen zijn tweede gele kaart was opgelopen. Alleen in de eindfase van de wedstrijd was MSC nog bij machte om de Friezen iets onder druk te zetten. Veel verder dan een keiharde vrije trap van Paul Bergtop op de paal en de gemiste rebound van invaller Gert Borneman kwamen de wit-zwarten niet.

Opstelling MSC-Antaris: Migchelsen, Kleene (Borneman), De With, Bergtop, Besuijen, Otten (Konings), Kleene, Zeldenrust, Chirinio, Venema (Koezen). Toeschouwers: 200;