Het kunstgras werd in brede rollen op vrachtauto’s naar Meppel vervoerd. Het hoofdveld van Alcides was het verst gevorderd in de voorbereiding en het eerst aan de beurt om het langverwachte kunstgras te ontvangen. De rollen met de kunststof en rubberlagen werden aan de lange zijde van het veld neergelegd. Over de hele breedte van het veld werden de matten gedrapeerd over het vlakke zandbed en een kunststof basismat.

In de voorgaande weken is met bulldozers gewerkt aan een stevige, egale zandbodem waarop straks de kunstgrasmatten liggen. Vervolgens werd met dikke betonplaten een krans om het speelveld aangebracht. Daarop worden de metalen palen van de omheining geïnstalleerd. Daar sluit de bestrating bij aan waarop de toeschouwers straks de wedstrijden volgen.
Voor alle drie voetbalclubs, Alcides, MSC en FC Meppel, wordt een industrieel vervaardigd voetbalveld gerealiseerd. Hoofdaannemer Oranjewoud en regionale ondernemers zijn deze hele zomer aan de slag op sportpark Ezinge.

Niet alleen wordt er gewerkt aan de kunstgrasvelden, ook de kleedaccommodaties van de voetbalclubs, de verbouwing van de clubruimte van AV De Sprinter en de installatie van nieuwe verlichting vorderen gestaag. De gemeente investeert drie miljoen euro in Sportpark Ezinge. Voor dat bedrag worden de drie kunstgrasvelden, extra verlichting, aanpassingen aan de natuurgrasvelden en de bouw van nieuwe kleedkamers gerealiseerd.