De trainer had vooraf voorspeld dat het net zo’n wedstrijd als vorige week zou worden

dus vele Steenwijkers voor het eigen doel. De opdracht was dus weer duidelijk: veel overspelen  en bij balbezit het veld goed breed maken. Deze opdracht werd goed opgepakt want het was MSC dat al combinerend de betere ploeg was. Al binnen een paar minuten kwamen we bijna op voorsprong maar helaas, de bal belandde op zowel de paal als ook de lat. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de gasten totaal onverwacht op voorsprong. Bij een van de weinige uitbraken wisten zij op een fraaie wijze, dat moet gezegd, te scoren 0-1. Nu hadden we al vaker achter gestaan en kwam het later weer goed maar dit keer ging het anders. Nog voor de rust werd wederom op de lat geschoten en gingen enkele schoten net naast. De bal wilde er maar niet in en sommige jongens raakten zelfs gefrustreerd. In de rust riepen sommigen : ”we gaan verliezen” maar volgens de trainer was er niets aan de hand. Als MSC zo bleef spelen kwamen de doelpunten vanzelf. De draad werd gelukkig gewoon weer opgepakt en al combinerend volgden vele mooie aanvallen. Het zat echter vandaag niet mee en bijna kwam het fysiek sterke Steenwijker Boys op 0-2 maar onze rechtsback kon nog net op tijd erger voorkomen. De tijd begon te dringen en ook nu wilde de bal er gewoon niet in.

Totdat 10 minuten voor tijd onze goaltjesdief scoorde. De tot dan toe zeer goed spelende keeper van Steenwijker Boys zag het schot kennelijk te laat. De houdbaar lijkende bal belandde tot ieders tevredenheid in het doel, 1-1. Dit was zeer verdiend maar MSC wilde meer. Steenwijker Boys werd continue onder druk gezet en kwam er niet meer uit. Dit leidde tot enkele hachelijke momenten en moest de bal zelfs van de lijn gehaald worden. Gescoord werd er echter niet meer, ondanks de vele doelpogingen en corners. Toen de goed fluitende scheidsrechter Ezou dan ook affloot was er zowel blijdschap over het uiteindelijk behaalde punt maar ook teleurstelling over het feit dat de bal er maar niet in wilde. Qua spel was er echter niets aan te merken ! De jongens hadden een super wedstrijd gespeeld met soms zeer fraai combinatiespel. Ik heb dan ook bewust geen namen genoemd want het hele team was heel goed en verdient een groot compliment!

Zaterdag a.s. zijn we vrij en volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Havelte E1 op het programma. Als de jongens weer zo spelen komt het zeker goed en kunnen we dit keer misschien wel weer wat aan het doelsaldo doen.