Foto’s:oa Ron Wielhouwer

Bij de Meppelers was er geen ruimte voor twijfel. Olde Veste zou net als in de uitwedstrijd opgerold worden. De 1-7 winst van destijds was geflatteerd. Voor de volgers was toen al duidelijk dat de geelblauwen eigenlijk de sterkste tegenstander was geweest. De aandringende Steenwijkers waren met messcherpe counters succesvol bestreden. Deze fout zou de tegenstander dit keer niet meer maken.
Olde Veste speelde afwachtend, liet MSC de fouten maken, en loerde zelf op de snelle tegenstoot. Het omgekeerde spelbeeld van de heenwedstrijd. Toch kwam MSC snel op voorsprong. Hajo liet een hoekschop met links hard en fraai indraaien. Een verdedigende Steenwijker raakte de bal nog wel aan, maar niet genoeg om er een eigen doelpunt van te maken. De score kwam op naam van Van der Helm.
De fans keken elkaar begrijpend aan. De titel zou met gemak worden binnengehaald, mogelijk zelfs met dubbele cijfers. Ook de spelers oogden tevreden. Er sliep laksheid in de ploeg en Olde Veste maakte spoedig gebruik van de situatie. De zwartwitte defensie werd zoek getikt en Thomas was kansloos tegen het prachtige schot in de kruising. Na deze tegenvaller zocht MSC weer snel de aanval. Of was het Olde Veste dat MSC bewust liet komen?
De irritaties in het Meppeler kamp werden zichtbaar. Coachende ouders en de ploegleiding schreeuwden om het hardst en de spelers keken elkaar vragend aan. Er was er gelukkig een die de rust bewaarde. Levay, op zijn verjaardag de onbetwiste uitblinker, bracht met een strak schot de ruststand op 2-1. In de pauze werd er flink op de spelers ingepraat.
De aanwijzingen werden opgevolgd en MSC creëerde legio kansen. Paal en lat werden op hardheid getest en de cornerverhouding liep op naar 8-0. Tot treffers kwam het niet. Senna en Djermo trokken mee naar voren, maar ook zij konden de opening niet forceren. Verdedigend kwam het neer op Levy, Nick en de controlerend spelende Jort. Toen ook deze drie ten aanval trokken, sloeg Olde Veste als een sluipmoordenaar toe. De counter was loepzuiver, de uithaal prachtig en Thomas had het nakijken: 2-2.
Wat (bijna) niemand had verwacht, leek waarheid te gaan worden. Bloemen in de Kliko, champagne terug in de koelkast en de platte kar in de schuur. Met nog slechts twee minuten op de klok werden de mouwen nog een keer opgestroopt. Het was Senna die zijn topscorer in stelling bracht. Rutger voltrok het vonnis met een schot in de korte hoek. Arbiter Wevers telde geen blessuretijd bij en blies na precies 20 minuten het eindsignaal: 3-2.

De ontlading bij de spelers was groot en de champagne ging gulzig van hand tot hand.