De eerste wedstrijd van deze competitie (1-2 verlies tegen Emmen) lag alweer twee weken achter ons en het beeld van die wedstrijd gaf heel veel hoop voor het verdere verloop van de competitie.

De spelers en supporters hadden er vooraf alle vertrouwen in. De supporters hadden zelfs alleen maar overwinningen voor MSC F1 voorspeld. Was hier sprake van hoogmoed ?, onderschatting van de tegenstander ?.

De voorbereiding was in ieder geval serieus, want deze werd gestart met een wedstrijdbespreking. Hiervoor werden de supporters vriendelijk doch dringend de kleedkamer “uitgekeken” en werd het magnetisch bord erbij gehaald. Hoelang zal het nog duren voordat vast een digitaal(school)bord gebruikt gaat worden om uitgebreide analyses van de tegenstanders te tonen ? De laatste opmerking die we nog meekregen was dat de trainer een “verrassing” voor een specifieke speler had……….

Desgevraagd gaf Eelco aan dat de jongens meegekregen hadden om van uit hun eigen kracht te spelen: inzet en power met als doelstelling een overwinning.

De jongens begonnen de wedstrijd onder een water zonnetje om exact 10.20 uur.

De eerste minuten werd al direct zichtbaar dat de jongens de voorbereiding goed begrepen hadden. Direct na de aftrap werd het doel van Urk gezocht, goed combinatie voetbal en doelgericht acties leverde direct gevaarlijke momenten op voor het vijandelijke doel. Na enkele minuten kwam Urk met een uitbraak voor het eerst dicht in de buurt van onze goal en waren er enkele spannende ogenblikken voor onze goal te zien.

Gelukkig werd de draad van de eerste 5 minuten direct weer opgepikt. Iedereen stond geconcentreerd en op zijn eigen positie te spelen. De verdedigers (Thomas en Wisse) gaven geen kans meer weg, de tegenstander kwam eigenlijk niet meer over de middenlijn.

De middenvelders (Daan, Gideon en Hidde) vingen alle hoge ballen goed op en speelden die direct door op de “hangende spits” (Maarten) die op zijn beurt de aanvallers (Menno en Sven) in stelling bracht.Een goal zat in de lucht. Het veldspel van MSC was zo mooi dat het ook verdiend was als er een goal zou vallen.

In de tiende minuut was het raak. Na een uittrap van de goalie van Urk werd de bal opgevangen en direct doorgespeeld naar Gideon. Deze passeerde zijn man en gaf een strakke voorzet. Maarten stond op de goede plek en kan beheerst intikken: 1-0. De spelers van MSC F1 putten hier nog meer energie uit en op inzet en “hoge-school-samenspel” werd het een paar minuten later al 2-0. Een corner van MSC werd afgeslagen. De bal werd echter weer onderschept en direct vloeiend rondgespeeld. De laatste tikjes over een weer tussen Hidde en Menno sneden de defensie van Urk helemaal open. Hiddes schot werd nog wel gepareerd door de keeper, maar de rebound was voor Menno en die tikte rustig de bal in het net. In de laatste minuten van de eerste helft werd het veldoverwicht niet verder omgezet in doelpunten, zodat de ruststand 2-0 was.De supporters waren unaniem in het commentaar over deze eerste helft: de jongens speelden de beste wedstrijd tot nu toe, het overspelen was geweldig, de posities werden goed bezet en iedereen was geconcentreerd aan het voetballen.

Urk begon heel gedreven de tweede helft. Al snel na de aftrap maakten ze duidelijk dat er nog geen overwinningsfeest gevierd kon worden.

Jarne moest handelend optreden en verhinderde daarmee dat Urk de aansluitingstreffer maakte.

Bij MSC was het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en dat leidde tot veelvuldig balverlies. De spelers van Urk kregen een licht veldoverwicht. In de goal bij F1 staat echter een keeper van grote klasse die een aantal zeer belangrijke reddingen verrichte, zodat de stand 2-0 bleef.

De druk op de Meppeler goal werd gaandeweg het tweede gedeelte van de tweede helft minder en kwamen de spelers van MSC weer meer in het ritme van de eerste helft.

De spelers vonden elkaar weer beter en de bal ging bewuster naar een medespeler.

Zo waren de beste kansen toch nog voor MSC, weer door goed veldspel en had er eigenlijk nog best een goal kunnen vallen, gezien de kansen.

De goed leidende scheidsrechter Wim Wijntjes vond het na precies 20 minuten wel genoeg en blies voor de laatste maal deze wedstrijd. Winst voor MSC F1 !

De supporters hadden allemaal gelijk gekregen (u weet wel: de voorspellingen vanuit de voorbeschouwing), er was er zelfs één die de uitslag goed had.

Als beloning mag deze de volgende keer de koffie gaan halen………………..