De Meppelers wisten waar het om ging en leverden een ijzersterke eerste helft af, waarin verdedigend niets werd weggegeven. Reeds in de tweede minuut kreeg MSC’er Yves Heskamp een dot van een kans maar het geluk ontbrak bij de afronding. In de 23e minuut schoot Stefan Bollen – na een goede aanval – vanaf vijf meter te gehaast over. In de 34e minuut was het dan toch rak voor MSC. Bij een corner torende vleugelverdediger Sebastian Sparenberg boven iedereen uit en zijn kopbal vloog fraai in de kruising: 0-1.
Op slag van rust begon Stefan Bollen aan een imposante soloactie. Na drie man te hebben gepasseerd werd hij keihard getorpedeerd. Met zwaar gekneusde ribben moest hij het veld verlaten.
In de 47e minuut volgde een nieuwe tegenvaller voor MSC. Bij een scrimmage scoorde FVC’er René Hoen via het been van een MSC’er 1-1. De Meppelers toonden een grote veerkracht, want twee minuten later was het 1-2. De voor Bollen ingevallen Stephan Besuijen nam een corner, die in eerste instantie werd afgeslagen. De bal kwam terug bij Besuijen, die de bal voorbij de tweede paal legde. Yves Heskamp scoorde met een fabuleuze volley, stijf in de kruising.
De spanning bleef daarna tot het eind van de wedstrijd gehandhaafd, mede omdat MSC verzuimde de verdiende 1-3 te maken. Met name invaller Tjisse Kerkstra kreeg drie opgelegde kansen, maar het bleef 1-2. De opluchting was groot bij de MSC’ers na het laatste fluitsignaal.