MSC begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na vier minuten was het Stefan Bollen die een prachtige solo scorend afrondde. Toen na 24 minuten Yves Heskamp een voorzet van Bollen binnenschoot leek er voor de Meppelers geen vuiltje aan de lucht. Het liep echter anders. Vlak voor rust profiteerde Dalen van twee persoonlijke fouten aan MSC-zijde. Eerst was het doelman Theo Migchelsen die buiten het strafschopgebied probeerde een bal te onderscheppen, maar in het stroeve veld bleef haken. Het resulteerde in een vrije doortocht voor Michel Boer: 2-1. Twee minten later leidde balverlies op het Meppeler middenveld de gelijkmaker in. Nick Schuiling profiteerde en liet Migchelsen kansloos: 2-2.

Na rust probeerde MSC het goed spelende Dalen de duimschroeven aan te draaien. Het felle spel van de wit-zwarten leek resultaat te hebben, want een minuut na de hervatting was het de voor Yves Heskamp ingevallen Johnny Venema die 3-2 scoorde. Het zou het laatste wapenfeit van de Meppelers betekenen. Dalen kwam uiteindelijk ver in blessuretijd op gelijke hoogte. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Schuiling keihard door de muur gekogeld en liet Migchelsen kansloos. MSC speelt volgende week zondag de laatste bekerwedstrijd thuis tegen FC Wolvega.