Van mooi voetbal was vandaag geen sprake, de jongens hadden de inzet en goede bedoelingen thuis gelaten zo leek het wel. De trouwe supporters kregen in de eerste helft niet de wedstrijd te zien, die gezien de stand op de ranglijst verwacht was: MSC stond hoog, Wolvega stond laag.

Was er wellicht sprake van overmoed aan de kant van MSC. Of was het het bord langs de kant van het veld met de tekst “verboden te betreden, pas ingezaaid” dat voor verwarring zorgde. Wat het ook was de spelers van MSC lieten het in de eerste helft afweten op hun sterkste punten: samenspel en inzet.

Toch waren er wel mogelijkheden om de score te openen na individuele acties, maar echt uitgespeelde kansen deden zich niet voor. De rust was welkom en gaf Cees en Eelco de gelegenheid om orde op zaken te stellen. Er moest meer inzet getoond worden en de bal moest meer overgespeeld worden, zoals in de vorige wedstrijden en op de trainingen te zien was. Eelco liet nog een rol met witte blokjes (!) rondgaan. Elke speler kreeg er eentje. Naderhand werd uitgelegd dat het hier om dextro-energie ging. In de tweede helft waren de jongens van F1 veel fanatieker (goed coachend werk, dextro-energie of placebo-effect) en werd er meer gewerkt voor elkaar en voor de overwinning. Dat leverde wat gevaarlijke momenten op. Enkele afstandschoten, slimme steekpassjes. Echter, het lukte steeds niet om een aanval goed af te ronden. Gelukkig was Wolvega daar ook niet toe in staat, alhoewel onze keeper opnieuw zijn klasse moest bewijzen door een doorgebroken speler de bal af te pakken. In de laatste minuut was er nog bijna een goal voor MSC. Een afstandschot ging net over de kruising. Niet veel later floot de scheidsrechter af. Gezien het spelbeeld was de 0-0 uitslag terecht. De spelers en supporters van Wolvega waren heel blij met deze uitslag, want ze hadden rekening gehouden met een grote nederlaag. Voor de spelers en technische leiding zit er niks anders op dan de puntendeling te accepteren en vooruit te kijken naar de komende en laatste wedstrijd van dit najaarsseizoen.
De doelstelling om bij de eerste drie te eindigen, is nog binnen handbereik, maar dan zal de laatste wedstrijd wel gewonnen moeten worden.