Om 13.00 uur verzamelden de spelers zich in de kleedkamer om zich voor te bereiden op de lastige tegenstander van deze middag t.w. Germanicus A1.Voordat de trainer met zijn bespreking begon gaf hij als eerste het woord aan de voorzitter van M.S.C. Henk Veenema die graag van deze mogelijkheid gebruik wilde maken om een paar belangrijke kernpunten van de toekomstplannen van M.S.C. te verduidelijken. Van het huidige A1 team gaat de meerderheid volgend jaar naar de senioren dus is het belangrijk om alvast in een vroeg stadium hierover duidelijkheid te verschaffen zodat elke speler de juiste keuze kan maken die aansluit op zijn persoonlijke ambitie.
Na deze korte maar duidelijke uiteenzetting kreeg de voorzitter applaus van de aandachtige- en gemotiveerde spelers en kon men zich vervolgens gaan richten op de belangrijke wedstrijd.

Echter voordat de wedstrijd begon ging het A1-team ook eerst nog op de foto met de eigenaren van diner-cafe De Nachtwacht t.w. Magriet Neijssen en Rene Bosma, zij sponsoren met hun bedrijf diner -cafe De Nachtwacht de aankomende jaren het voetbaltenue van M.S.C. A1 .
Door het oog van een “professionele” fotograaf ging het gehele team van M.S.C. A1 met de borst vooruit en lachend naar het vogeltje op de foto.
De spelers inclusief het begeleidingsteam zijn Magriet en Rene voor deze shirt-sponsoring zeer dankbaar. 

Margriet Neijssen en René Bosma, de eigenaren van De Nachtwacht, waren hoogstpersoonlijk naar sportpark Ezinge gekomen om het tenue aan te bieden. Een bos bloemen en een heel hartelijk dank waren hun deel. Het gezellige en stijlvol ingerichte diner-café De Nachtwacht is gevestigd aan de Groenmarkt in Meppel. De Nachtwacht heeft een uitgebreide menukaart, twintig speciaalbieren, heerlijke wijnen en de lekkerste hapjes. Laat u culinair verwennen en geniet van de gastvrijheid. Klik hierom de website van diner-café De Nachtwacht te bekijken.

Een uur later kon men dan echt op gaan maken voor de wedstrijd tegen het altijd lastige Germanicus omdat zij vaak over talentvolle spelers beschikken.
Met een licht veldoverwicht in de eerste helft kon men dit nog niet omzetten in een voorsprong en omdat de defensie van M.S.C. A1 deze middag zeer solide speelde stond er na 45 minuten de 0-0 op het scorebord.
 
In de tweede helft kon men de mogelijkheden wel ombuigen in drie doelpunten en deze doelpunten werden gemaakt door vooral goed teamwork en goed combinatiespel.
Eerst was het Luc van der Logt die 2x beheerst afrondde en vervolgens was het Ramon Postma die van de keeper een figurant maakte door een dieptebal van Arjan Mulder in de bovenhoek te stiften. Bij de stand 2-0 kreeg de verder goed spelende Rene Koezen de bal in zijn eigen 16 meter gebied op zijn bovenbeen echter de scheidsrechter zag dit geheel anders (waarschijnlijk verblind door het eerste voorjaarszonnetje) want tot ieders verbazing wees de man in het zwart resoluut naar de penalty-stip (2-1).
Gelukkig kon het de pret van deze middag niet drukken en ondanks nog enkele gevaarlijke aanvallen van beide teams was de einduitslag 3-1.
De trainer was blij met deze overwinning omdat zijn ploeg voor elkaar heeft gestreden in zowel goede als slechte tijden en het heeft ook laten zien dat men er kan staan als het echt moet. 
Na afloop verzamelden de spelers bij de trainer om vervolgens met zijn allen naar de binnenstad te gaan om daar o.a. de derde helft te evalueren onder het genot van een hapje (s) en drankje(s) en iedereen was veel later op de avond dan ook van mening dat dit wel een hele geslaagde dag is geweest .