Dat het niet gemakkelijk zou worden was vooraf duidelijk. Daarbij kwam nog dat Jochem, onze laatste man, door een hardnekkige blessure een tijdje niet kon voetballen en Niels, onze rechtsback, een weekendje in Callantsoog verbleef. Cody Zomerdijk en Lars Padding kwamen zo ons team weer versterken zodat de “topper” kon beginnen. Al heel snel in de wedstrijd kwam MSC op een 0-1 voorsprong door goed aanvallend voetbal. FC Meppel kon de bal niet wegkrijgen en schoot in eigen doel. Kort daarna liet keeper Gaël bij een aanval van Meppel
de bal uit de handen glippen en werd het zodoende 1-1. Werner Pol, al wekenlang goed in vorm, maakte de 1-2 en Denzel Swaak zorgde voor 1-3! FC Meppel kwam weer terug tot 2-3 maar Lars maakte met een mooie schuiver (tussen de benen door) er weer 2-4 van!
In de pauze werden de puntjes nog even goed op de i gezet en vol goede moed toog het gezelschap weer richting veld 9, waar het zonnetje inmiddels begon door te breken.
Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat MSC de touwtjes goed in handen had. Toch werd er veel te gehaast gespeeld en werden de flanken veel te weinig gebruikt. De volgende keer meer rust in spel brengen en meer coachen naar elkaar! Willen-Jan maakte na een mooie aanval 2-5 voor MSC. Meppel kwam nog terug tot 3-5 maar Bart-Jan, die weer een blessure opliep, scoorde de 3-6 en dat was knap werk. Een compliment voor het hele team en ook een dikke duim voor Gaël die gaandeweg de wedstrijd steeds beter stond te keepen! Lars en Cody veel succes bij D1!
Roel Kalsbeek.