HBS was in de eerste helft veruit de betere ploeg en drukte MSC meteen achteruit. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor HBS. MSC was een keer kansrijk bij een gevaarlijke vrije trap van Vincent Oosterkamp. Na 23 minuten kwam HBS op voorsprong via een kopbal van Jean Paul Saeijs die de kans in de schoot geworpen kreeg door onachtzaamheid in de MSC-defensie.

In de 32e minuut was het weer raak. Na twee overtredingen op het middenveld waartegen scheidsrechter Steeg niet optrad, stond Jasper Roberti ineens voor doelman Marc Holterman. Met een lob verschalkte hij deze en zette zo de ploeg uit Den Haag op 2-0. Holterman voorkwam daarna dat HBS met een grotere voorsprong aan de thee kon.

Twee minuten na de rust viel de derde wel. Na een misverstand achterin bij MSC profiteerde Mike de Geer en hij tekende de 3-0 aan. HBS kon daarna de wedstrijd rustig uitspelen, omdat MSC niet in staat was echt gevaar te stichten. Na 82 minuten kreeg Ken van der Aa van MSC na een opstootje zijn tweede gele en dus rode kaart. MSC kreeg daarna nog de beste kans van de wedstrijd toen Oosterkamp een vrije trap op de lat knalde.

De andere halve finale in de nacompetitie voor één plaats in de topklasse tussen OSS’20 en Vlissingen eindigde vanavond in Oss in een 0-0 gelijkspel. De returns zijn aanstaande zondag.