Ondanks dat het behoorlijk fris was – zelfs een doorgewinterde scheidsrechter stond te kleumen in de koude regendruppels – zagen velen dat het afgelopen zaterdag een fraaie dag zou kunnen worden. Als je dan je beste beentje voor zet, jezelf en anderen weet te enthousiasmeren, dan is er altijd aan het einde van de dag wel een momentje dat je met een glimlach terugkijkt op die verrukkelijke dag.

Maak vandaag speciaal, zodat gisteren daar jaloers op is

Kansen kunnen je ook in de schoot geworpen worden; bijvoorbeeld dat je gescout bent door een club van naam. Of je krijgt een betere functie bij dezelfde vereniging aangeboden. Of je krijgt een contract aangeboden bij een supermarkt. Of een andere firma bied je een functie aan, die je op het lijf geschreven is.

Elk jaar ziet een voetbalclub als MSC spelers verdwijnen richting het bedrijfsleven. Jongens en meisjes met een bepaalde leeftijd zoeken een baantje en…… het schipperen tussen werk en hobby neemt een aanvang. Krijgt men vervolgens de kans op een contract met meer uren, dan kiezen velen voor het werk. Een gesprek volgt en…… het afscheid is daar.

Voor het grote publiek gebeuren dit soort dingen zonder dat dit opvalt, maar betreft het een speler die een bepalende factor is in het team, dan komt al snel de conversatie op gang.

Sommigen zien de kans schoon gesprekken een negatieve ondertoon te geven. “Waarom is werken in een wokrestaurant belangrijker dan voetbal?” “Nu hij bij die snackbar is gaan werken, laat hij zijn team in de steek”.

Overal is een reden voor en…… zolang de trainer van het hoe en waarom op de hoogte is, dan is het goed. Omdat iemand op jouw werk minder uren kan draaien en jij als plaatsvervanger naar voren geschoven wordt; dat hoef je niet in een landelijk dagblad te melden.

Je maakt voor jezelf de afweging of er een voetbalcarrière op jou wacht of dat je ‘een normale baan’ moet nemen. Vervolgens besluit je die kans niet voorbij te laten gaan, verteld je de trainer hoe de vork in de steel zit en…… waag je je kans.

Het lijstje met namen van spelers die de club verlieten of regelmatig verstek moeten laten gaan is lang. Waren zij allemaal egoïstisch? Zijn het carrièrejagers?

Nee….. het gaat hier om jongens en meisjes van vlees en bloed, mensen zoals jij en ik. Iedereen maakt afwegingen in zijn of haar leven en anderen zullen dat moeten respecteren. Gun hen de vrijheid de kansen te grijpen die zij op hun weg door het leven tegenkomen.

RW

FN1 FN2 FN3 FN3a FN4 FN5 FN6 FN7 FN8 FN9 FN10 FN11 FN12 FN13 FN15 FN16 FN17