Dit seizoen is onder de kop ‘geknipt voor sport’ in de Meppeler Courant een nieuwe rubriek van start gegaan, waarin de redactie regionale sporters de kans geeft zich aan een breed publiek te presenteren. De redactie mikt vooral op de honderden recreatieve sporters, die wekelijks plezier beleven aan hun hobby, maar zelden in de schijnwerpers staan. Het maakt niet uit welke tak van sport wordt beoefend. De veteraan van het plaatselijke hockeyteam, de succesvolle duivenmelker of de jonge huismoeder, die elke week met veel enthousiasme actief is op de tennisbaan, iedereen is geknipt voor deze rubriek. Neem contact op met de sportredactie (0522-266155) of stuur een mailtje (mc.sportredactie@boom.nl) en stap voor één dag uit de anonimiteit. Uiteraard ontvangt elke sporter die de uitdaging aangaat een mooie kleurenfoto.

In de Meppeler Courant van maandag 15 november 2004 stond Joyce Bloemert , speelster van het dameselftal van MSC-Datell, centraal in de rubriek ‘Geknipt voor de Sport’.

Naam:
Joyce Bloemert

Geboren:
18 januari 1979 in Staphorst

Woonplaats:
Meppel

Sport:
Veel voetbal en iets minder tennis

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
Ik ben pas op mijn 19e begonnen met voetballen. Achteraf veel te laat natuurlijk maar mijn moeder was altijd tegen. Nee, ik heb altijd vrij intensief getennist. Ik kwam via mijn vriend Jos Bonte in contact met Edwin van der Windt, de toenmalige trainer van de dames en hij vroeg of ik een keer mee wilde trainen. Dat wilde ik natuurlijk wel. Die eerste training scoorde ik een hele mooie kopbal en hij zag het gelijk in me zitten. Ik ben begonnen als linker vleugelspits, maar al gauw kwam ik op het middenveld terecht.
Als mensen vragen wat ik leuker vind, voetbal of tennis, dan kies ik voor het eerste. Sorry Sil…

Clubs:
Ik ben begonnen bij MSC en daar voetbal ik nog steeds. Tijdens mijn studie in Groningen had ik bij The Knickerbockers kunnen voetballen, maar daar had ik geen zin in. We hebben bij MSC een heel gezellig en goed team en we gaan dit jaar voor het kampioenschap.

Muziek:
Van alles wel, als het maar geen hardrock is of Duitse Schlagers.

Karakter:
Ik ben een sociaal, ambitieus, rustig type. Ik hou van gezelligheid, maar ik kan me ook heel goed alleen vermaken.
Uitgaan:
Elk weekend ben ik wel in een kroeg in Meppel te vinden.

Favoriete vakantiebestemming:
‘s Winters skiën in Oostenrijk en ‘s zomers op het strand liggen aan de Middellandse zee.

Beste film:
Ik ben niet echt een filmkijker. Ik kijk liever Studio Sport.

Boek:
Ik hou van boeken waar actie en spanning in zit. Ik ben nu bezig met De Da Vinci Code.

Eten:
Het maakt mij niet zoveel uit wat ik eet als ik zelf maar niet hoef te koken. Als het mijn beurt is haal ik Chinees of eten we een pizza.

Drinken:
Door de week drink ik geen alcohol, in het weekend des te meer.

Roken:
Het zou verboden moeten worden.

Hobby’s:
Voetballen natuurlijk, tennis, golfen, uitgaan, lezen en m’n schoonmoeder pesten.

Trainer: Annet van Hall is onze trainster en bij haar afwezigheid worden we getraind door Edwin van der Windt. Annet is bloedfanatiek en wil koste wat kost kampioen worden dit jaar.

Wat is je sterke punt?
Dat is altijd lastig om te zeggen. Ik moet het in ieder geval niet hebben van mijn technische kwaliteiten. Ik denk dat conditie en doorzettingsvermogen mijn sterke punten zijn. Lekker ‘zwoegen en ploeteren’ op het middenveld. De bal veroveren door middel van een sliding en het nemen van vrije trappen net buiten het strafschopgebied vind ik het leukst om te doen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik zou wel meer techniek willen hebben om tegenstanders uit te spelen en de spitsen beter te bedienen.

Toekomst:
Wat voetbal betreft hoop ik dat de trainster me dit seizoen op de midmid-positie laat staan en dat we volgend jaar met hetzelfde team een klasse hoger voetballen.

Overgenomen uit de Meppeler Courant van maandag 15 november 2004.

Samenstelling: Flip Vellinga
Fotografie: Wilbert Bijzitter