Twee junioren van M.S.C.-Datell zijn uiterst succesvol bezig binnen het JPN-gebeuren. JPN staat voor Jeugdplan Nederland. Dit plan van de KNVB richt zich op het ontdekken en het ontwikkelen van talentvolle jeugdspelers.
Afgelopen week hebben Marc (keeper A1) en Dion (speler B1) een belangrijke testwedstrijd gespeeld. Rond de 50 jongens uit het District Noord waren voor deze wedstrijd uitgenodigd. Hiervan wilde de selectiecommissie er 16 overhouden. Het is Marc en Dion gelukt zich bij dit selecte groepje te scharen en dat is een schitterende prestatie van beide heren.
De 50 deelnemende voetballers werden onderverdeeld in drie teams, zodat ieder team twee wedstrijden van 30 minuten kon afwikkelen. De 16 overgebleven spelers zullen tot aan de winterstop zes wedstrijden voetballen tegen B1-elftallen uit de hogere klassen, zoals de 3e Divisie of hoger. Na de winterstop zal deze JPN-selectie tegen profclubs gaan spelen.
M.S.C.-Datell wenst beide heren enorm veel succes hierbij, maar hoopt stiekem toch ook dat ze nog lang bij M.S.C. zullen blijven voetballen.