Op woensdag 15 december was een groot deel van de junioren van de Meppeler voetbalvereniging M.S.C.-Datell getuige van een zeer bijzondere gebeurtenis in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen schreef namelijk historie door voor het eerst in de geschiedenis te overwinteren. Door de 1-0 overwinning op het Belgische SK Beveren hebben de Friezen de derde ronde van de UEFA Cup behaald door als derde te eindigen in de poule met zeven punten uit vier wedstrijden.
De jeugdactiviteitencommissie van M.S.C.-Datell had het voor elkaar weten te krijgen een groot aantal kaarten voor deze cruciale wedstrijd te regelen. Dit keer waren de junioren van M.S.C.-Datell uitverkoren om eens een wedstrijd te bezoeken. Ondanks de kou en een matige wedstrijd hebben de jongens en begeleiding toch allemaal erg genoten van deze zeer speciale gebeurtenis. Er heerste in het vak waar de M.S.C.’ers zaten een uiterst gezellige sfeer en de vreugde werd nog eens vergroot toen Heerenveen in de 26e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Arnold Bruggink. Het spel werd er in de tweede helft niet veel beter op, wat de pret op de tribune absoluut niet kon drukken. De in totaal 17.500 aanwezige toeschouwers zagen Heerenveen voor het eerst in haar geschiedenis de derde ronde van de UEFA Cup bereiken.
Tevreden keerden de junioren ’s avonds terug naar huis en ze keken met een plezierig gevoel terug naar de wedstrijd. M.S.C.-Datell dankt de jeugdactiviteitencommissie voor het organiseren van deze avond!