Jonathan van Noort deed ook mee. Bij winst of gelijkspel zou MSC echt kampioen zijn. Een week eerder hadden de mannen al een grote stap in de goede richting gezet door de nummer 2 (steenwijk D2) met 4-2 te verslaan. Doordat FC Meppel en Steenwijkerwold toen ook niet verder kwamen dan een 3-3 gelijkspel, kon MSC weinig meer overkomen.De eerste helft had MSC een groot overwicht maar het voetbal was niet best. Doordat Olde Veste veel de hoge bal hanteerde was er van een goede opbouw en goed voetbalspel geen sprake. MSC werkte hard en het was Willem-Jan die de score opende (0-1). Even later maakte Youri met een droge knal de 0-2. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer waarbij MSC vooral over de rechterzijde goed aanvallend voetbal liet zien. Toch werden ook heel wat ballen door het midden gegeven wat niet altijd verstandig was.

In de tweede helft werd er verzorgder voetbal gespeeld. Doordat de verdediging van Olde Veste goed onder druk werd gezet maakte één van de verdedigers van de tegenpartij prompt een eigen doelpunt (0-3).MSC ging nu goed door en zo maakte Willem-Jan zijn tweede doelpunt (0-4). Max Steendam, die als diepe spits speelde, maakte even later de 0-5! En dat was voor hem en zijn meegereisde fans tijd om een feestje te vieren. De voetbaltoeters zorgden voor een lekker sfeertje! Sam Kamphuis maakte even later na een goede aanval de 0-6. MSC kreeg nog een penalty om de oren, nadat een eigen verdediger een speler van de tegenpartij te opzichtig hinderde (1-6). De eindstand werd bepaald door uitblinker Sam, die nog even goed doorzette (1-7)! En zo waren de mannen uit Meppel dan nu toch eindelijk officieel kampioen!!
Wat volgde was een ware ontlading met veel feestvreugde en met de kleren aan onder de douche. Olde Veste heeft het geweten! Ouders, bedankt voor jullie belangstelling; het was toppie!
Tegen twee uur werden de jongens bij MSC op de foto gezet door Kees Veelo, kregen we uit handen van Bart Kattenberg een bloemetje en een medaille en schonk shirtsponsor Innuce ons een prachtige wisselbeker. Na de tijd was er patat in de kantine. Ook willen we de supportersvereniging bedanken voor de financiële bijdrage!
Zo kwam een einde aan een leuke voetbaldag met veel zonneschijn. Spelers, ook jullie bedankt voor jullie enthousiasme en plezier tijdens de wedstrijden en de trainingen!!