De officiële opening van de KNVB Voetbaldagen duurt niet lang, maar aan alles is te zien dat de deelnemers niet kunnen wachten tot het voorbij is. Voetballen willen ze!
Sinds 2004 organiseert de KNVB in Meppel de Voetbaldagen in de herfstvakantie. Drie dagen lang mag de voetballende schooljeugd schieten, kappen, draaien, aanvallen, verdedigen en scoren. Eddy Kuik, regiocoach van de KNVB en drijvende kracht achter de voetbaldagen, legt uit wat de bedoeling is.
‘Wij willen gewoon dat er heel veel gevoetbald wordt. We willen de concurrent zijn van de spelcomputer, om het zo maar te zeggen. Voor de kinderen moeten dit drie geweldige dagen worden, waarin ze met alle facetten van het voetbal te maken krijgen.‘
De KNVB hoopt namelijk ook dat de deelnemers wat leren tijdens de voetbaldagen. ‘Het is zeker ook de bedoeling om beter te worden‘, vertelt Kuik. ‘Daarom wordt er door de coaches specifiek gekeken naar de kwaliteiten van de spelers. Er wordt aandacht besteed aan de goede en slechte punten van deelnemers en op de laatste dag worden de trainingen daar op aangepast. Spelers worden ook individueel bekeken en zo kunnen ze oefeningen op maat krijgen.‘
De deelnemers zelf zullen dat waarschijnlijk niet eens merken, want 280 ogen zijn deze dagen op de velden van MSC en FC Meppel namelijk maar gericht op één ding: de bal!
Een sfeerimpressie in de Meppeler Courant van woensdag. In de fotogalerij op de website van MSC-Antaris volgt een fotoreportage van Kees Veelo.

bron: www.meppelercourant.nl