Het verschil tussen beide ploegen lag vooral in de breedte van de selectie. Terwijl bij de Groningers de afwezigheid van vier basisspelers makkelijk werd opgevangen, werden bij MSC spelers als Robert Schonewille, Kaj van Duuren en Stephan Besuijen node gemist. “Deze spelers zorgen voor structuur in het elftal”, aldus MSC middenvelder Joel Huiskes. Het ontbrak daarom aan gif en scherpte bij MSC, dat misschien wel de slechtste wedstrijd in jaren speelde.

Be Quick had er lak aan en profiteerde optimaal. Na vier hele en halve kansen, met een hele grote voor Daan Driever in de openingsfase, opende Driever op aangeven van Romano Djababoe wel de score: 1-0. MSC schrok wakker en kreeg via Joel Huiskes een kans die via Be Quick doelman Bart Woering naast ging. Jos Fidom schoot uit aansluitende corner net naast.

Beslissing

Na een kwartier verstuurde Robert Talens een fraaie bal en Djababoe maakte er met een lob 2-0 van. Vier minuten later haalde Fabian Stevens de achterlijn en Driever maakte zijn tweede: 3-0. Daarmee leek de wedstrijd al te zijn gespeeld.

Aan de hand van Justin Benjamins leefde MSC even op. Na een individuele actie werd zijn voorzet door Camiel Fidom verlengd en door Jos Fidom raak geschoten: 3-1. Daarvoor had Benjamins al een keer zelf moeten schieten on plaats van af te leggen op Jos Fidom, die door de Be Quick defensie “overmeesterd” werd.

Be Quick nam het initiatief meteen over. Stevens haalde weer eens de achterlijn en Jorin Keekstra drukte af: 4-1. Ook Ahmed al Mahdi wist de achterlijn te bereiken, legde terug op Stevens, die vanuit de draai raak schoot: 5-1.

Afstraffing

Direct na rust zorgde Al Mahdi zelf voor de 6-1 door de bal geplaatst in de kruising te jassen. De net ingevallen Tim Snijders zorgde met een lage knal van 25 meter in de benedenhoek na 62 minuten voor de 7-1. De afstraffing werd compleet toen Talens na een hoekschop van Djababoe de bal in het dak van het doel ramde: 8-1. Tussen alle doelpunten door miste Driever nog twee goede mogelijkheden.

Nadat Leyi Hu had verzuimde de negende op het bord te zetten kwam het enige wapenfeit van MSC na de pauze. Joel Huiskes schoot na 89 minuten echter via de vingertoppen van Woering en de lat over. De scheidsrechter besloot de lijdensweg van MSC voortijdig te beëindigen. Ondanks de vijf wissels floot hij zonder blessuretijd bij te tellen af.

Glimlach

“Ik heb het vanaf de bank met een grote glimlach aanschouwd”, aldus een glunderende Be Quick trainer Mischa Visser na afloop. “Het waren allemaal geweldige doelpunten, het was echt genieten. En wat ook mooi om te zien is dat we veel spelers misten, maar dat anderen direct klaar staan. Onze kracht is dat we relatief breed zijn. Anderen kunnen het ook doen op dit niveau”.

Triest

“Heel triest, we kwamen onze afspraken niet na en vergaten door te dekken. Ze speelden ons helemaal weg”, baalde Joel Huiskes van MSC na de wedstrijd. “Elk schot op doel ging er in. Na ruim een kwartier stond het al 3-0 en we liepen compleet achter de feiten aan. We hadden niks in te brengen. We werden helemaal weggetikt en elke fout werd afgestraft. En de paar mogelijkheden die we kregen maak je ook niet af”.

Koploper Be Quick deed door de winst ook goede zaken in de tweede periode, want concurrent Dieze West verspeelde twee punten. Want een periode is het minimale wat Be Quick wil pakken dit seizoen. “Op ons trainingskamp in Benidorm hebben we een nieuwe doelstelling afgesproken”, zei Visser. “En dat is een prijs pakken. Dat kan een periode of een vervangende periode zijn, maar ook het kampioenschap”.

Be Quick 1887 – MSC 8-1. 1-0 Daan Driever (10.), 2-0 Romano Djababoe (15.), 3-0 Daan Driever (19.), 3-1 Jos Fidom (26.), 4-1 Jorin Keekstra (34.), 5-1 Fabian Stevens (40.), 6-1 Ahmed al Mahdi (48.), 7-1 Tim Snijders (62.), 8-1 Robert Talens (73.). Toeschouwers: 350

Man van de wedstrijd: Fabian Stevens (Be Quick 1887)

Amusementswaarde: 8.

Bron: Andor Heij / www.tweenul.nl