Na een bizarre tocht langs mini dorpjes die we ooit op de basisschool voor aardrijkskunde hebben moeten leren werd het toch best mooie sportpark uiteindelijk 50 minuten voor het begin van de wedstrijd bereikt. Terwijl Sven the Man op weg ging naar zijn 1e goud in Sotsji, vertelde trainer Berend van Gelder zijn missie vandaag. Georganiseerd 4-3-3 spelen met Kirsten als aanspeelpunt en Michelle en Lisanne als snelle vleugels. Alberdine als controlerende, maar wel naar voren zodat zij de ruimte zou krijgen. Het zou vandaag om ‘6 punten’ gaan, verlies je, dan komt SVZW op 3 punten achterstand, win je, dan doe worden het er 9 én doe je goede zaken in de 2e periode.
Berend van Gelder stuurde de volgende spelers het veld in: Annet, Kem, Nicole, Jentine en Elien als de 1e 5 voor de goal. Daarvoor Layla, Ramona en Alberdine en de 3 aanvallers die hopelijk voor de doelpunten gingen zorgen waren Michelle, Kirsten en Lisanne. Op de bank namen plaats Nanne en Alieke, die vorige week haar 1e competitiedoelpunt voor Vrouwen 1 wist te scoren met een prachtig hakballetje. In die wedstrijd wisten de meiden de winterstop goed uit te komen door met  3-1 te winnen in en tegen ONS Boso Sneek.

Maar goed, nu vandaag, op deze winderige zaterdag, ook wel ‘de mooiste dag van de week’ genoemd. Na een korte warming-up, een duidelijk verzoek van de scheidsrechter om er geen rugby wedstrijd van te maken en met de hint dat hij de kaarten thuis van de kast had gepakt, gingen we na een snelle yell van start. De 3 punten zouden en moesten mee naar Meppel, geen enkele punt zou achter gelaten worden in Wierden.

Tsja.. en dan.. dan fluit de scheids en is de beer los. Op een kunstgrasveldje, achter de kantine, een amateur vrouwenvoetbalwedstrijd in de 1e klasse met een sprong op de lijst voor de 2e periodetitel als inzet. Het mooie aan amateurvoetbal is eigenlijk het stukje ´net-niet-perfectie’ en dat is nou net waarom het vandaag zo’n fantastisch spannende en voor het publiek leuke wedstrijd om te zien was. Aan beide kanten waren er veel foute passes en aannames waardoor het spel op en neer golfde. SVZW wat, vergeleken bij de wedstrijd in Meppel, behoorlijk wat druk zette tegenover MSC wat verzorgd probeerde te voetballen en zich vooral niet wilde laten imponeren. De 1e hartslagversnelling kwam in de 7e minuut, toen Michelle alleen voor de keeper kwam, echter de keepster was scherp. Een minuut later was ze dit iets minder, Michelle scoort 0-1. SVZW was hierdoor verrast, beet nog meer van zich af en wisten onze verdediging te testen. Na een aantal mislukte vrije trappen van SVZW was er die ene na een klein half uurtje spelen, een ingestudeerde vrije trap met 3 meiden achter de bal kwam op de paal terecht. De bal kaatste echter te hard terug om door de inkomende spelers ingetikt te kunnen worden. MSC werd hierdoor even wakker geschud en ging hevig op zoek naar de 0-2. Het combinatie voetbal was nog ver te zoeken, mede door de hevige tegenwind, maar met veel strijd kwamen we toch weer aan aanvallen toe. Alberdine alias ‘Meiden… die nummer 6’ gaf een fantastische steekpass op Michelle die ver naar buiten ging met de bal en welke vervolgens een strakke pas op Lisanne gaf die de bal goed en hard wist binnen te tikken, 0-2, waarna de kleedkamer werd opgezocht.

In de rust zette trainer Berend van Gelder de puntjes op de ‘i’. Zo onstuimig als het weer, zo onstuimig en onrustig was het voetbal. “Let op je passes en aannames meiden en denk bij elke stap ‘wat als…’. We moeten van dat reactievoetbal af!” Er werd afgesloten met de opmerking dat er ook mooie aanvallen tussen zaten en we daar misschien op voort moesten borduren de 2e helft, nu we de wind in de rug gingen krijgen.

Lisanne bleef na de rust achter in de kleedkamer, voor haar kwam Alieke in de plaats, die stond te trappelen om 45 minuten aan de bak te gaan.

De 2e helft was een helft met vele gezichten, af en toe leek het wel op een tenniswedstrijd, er werd ontzettend veel gelopen, maar bovenal veel gestreden. Wetende dat het nog 0-2 staat en de wedstrijd eindigde in 3-6, snapt u al dat er vele doelpunten in de 2e helft zijn gevallen. Hoewel we goed wilden starten de 2e helft en we ons niet wilden laten verrassen, gebeurde dit na een kleine 10 minuten wel. Op het middenveld werd er balverlies geleden, de verdediging greep niet accuraat in waardoor er 2 speelsters vrij richting het doel konden, met bal. De linksbuiten bleef koelbloedig en hoewel Annet verwachtte dat ze zelf ging schieten, legde ze de bal goed breed waardoor de spits de bal wist binnen te tikken. Tsja.. en dan scoren zij ineens de aansluitingstreffer. Een mentale tik, hoe ga je hier als team mee om… Een kwartiertje na rust brachten trainer Berend van Gelder en assistent coach Cor Dunnink hun laatste troef in, Elien werd vervangen door Nanne, wat betekende dat Jentine op de linksback positie plaatsnam, een positie die iets meer haar voorkeur heeft en dat bleek ook wel want 3 minuten na deze positiewissel grijpt ze hard, maar fair in, waarna ze vervolgens een goede pass binnendoor geeft op Michelle, die vervolgens goed binnentikt, 1-3. Onze Flappy bird spelende vleugelspeler was vandaag op dreef. Het leek wel of de agressie, die bij dit spelletje bij sommige individuen ontstaat, goed van pas kwam. Michelle liet haar voeten spreken en scoorde 5 minuten later de 1-4, na een fantastische crosspass van linkspoot Nicole. Zoals al eerder in het verslag benoemd is dan het mooie aan amateurvoetbal dat niet altijd alles gaat zoals je graag wilt dat het gaat. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd komt er vanuit de verdediging van SVZW een lange pass en omdat de verdedigers te ver van de aanvalslinie af stonden, kon de spits van hun met een harde lob de bal mooi in de bovenhoek plaatsen, 2-4. Baalmoment.. accepteren en doorknokken… is de gedachte, maar 1 minuut later wordt de bal op een heel schlemielige manier verspeelt waarna de spits van SVZW door kan lopen naar de goal en 1 op 1 met keepster Annet de aansluitingstreffer binnen schiet. Frustratie, boosheid… hoe kan dit nou meiden?! Maar goed we moeten door en die 3 punten moeten met ons mee.. SVZW blijft echter wel druk zetten en gaat op zoek naar de 4-4. Een tricky moment komt wanneer Jentine in de 16 probeert uit te verdedigen, maar de bal recht op het doel afschiet. Gelukkig heeft Annet een goede reflex en weet ze de bal nog net naast de paal te tikken. Uit de volgende corners komt gelukkig niks. Een paar minuten later is het wel weer SVZW die gaat aanvallen, alleen nu pakt Annet de 1 op 1 wel waarna ze het probeert met een lange uittrap. Met de wind eronder kwamen hier vaak kansen uit, maar helaas werden ze niet verzilverd. 5 minuten voor het eind van de wedstrijd werd er wederom een lange pass gegeven op Michelle, die vervolgens snoeihard op de paal schiet. Gelukkig kantelde de wedstrijd de laatste 5 minuten en kwam het ‘knakmoment’ voor SVZW. Kem, die deze wedstrijd meerdere malen haar kwaliteiten toonde als opkomende snelle back, ging op snelheid met de bal richting de achterlijn, waarna ze een goede pass geeft strak voor het doel die Kirsten, zoals een echte spits betaamd, binnen weet te rammen. 2-5. Dit was de goal dat SVZW op de knieën ging. SVZW, absoluut beter spelend dan in Meppel, er door beide teams een spannende wedstrijd van gemaakt, maar MSC die uiteindelijk toch aan het langste eind trekt. De mooiste actie van de wedstrijd viel echter in de 91e minuut. Het is wederom Kem die goed door komt over rechts, Michelle binnendoor met een goede pass weet te bereiken, die vervolgens een snelle zijwaartse korte beweging maakt en de bal snoeihard in de verre hoek schiet, 3-6.

Een sportieve wedstrijd van beide kanten die door de scheidrechter prima onder controle werd gehouden. Een wedstrijd met veel doelpunten die vooral ontstonden uit persoonlijke fouten of mooie combinaties met individuele acties. Een goed resultaat voor de vrouwen van MSC, 6 uit 2 na de winterstop. De vrouwen staan nu steviger op de 4e plaats en doen nog mee in de strijd om de 2e periodetitel. Volgende week hebben de vrouwen een welverdiende vrije zaterdag, op zaterdag 22 maart spelen de vrouwen thuis tegen Be Quick Dokkum.

Scoreverloop: 8’ Michelle Boekweg (0-1), 44’ Lisanne de Weert (0-2), 54’ SVZW (1-2), 67’ Michelle Boekweg (1-3),72’ Michelle Boekweg (1-4), 74’ SVZW (2-4), 75’ SVZW (3-4), 88’ Kirsten Pinxterhuis (3-5) en 91’ Michelle Boekweg (3-6).