Vandaag moesten de dames van M.S.C. tegen The Knickerbockers uit Groningen, de nummer 5 in de tweede klasse. De studentes spelen een wisselvallig seizoen, de ene keer een verrassende overwinning en de andere keer een nederlaag die je niet verwachte. De dames van M.S.C. willen de kater van vorige week tegen Muntendam weg spelen.

Door dat de wedstrijd van M.S.C. B1 meer dan een half uur later begon, werd onze wedstrijd verplaatst van het kunstgras naar het hoofdveld. Misschien deze omzetting, was vooral voor de dames van M.S.C. een grote schok, want het voetbal in de eerste helft was haast niet om aan te zien. M.S.C. speelde ver beneden hun niveau. Elkaar een bal in de voeten spelen was er niet bij, alles werd vrij simpel ingeleverd bij de tegenstander. Deze tegenstander kreeg ook een paar beste kansen om weg te lopen bij M.S.C., maar de super keepende Grietje Ten Hoor hield M.S.C. in de race. Na ongeveer 30 minuten spelen, was er eindelijk een aanval die we gewend zijn van onze dames. Rachel Boekweg die met een prima pass, Andrea Weijdema de diepte in stuurde, en zij zocht goed de achterlijn op, waar ze een prima voorzet afleverde op Dimitra Theocharis. En daar weet Dimitra wel raad mee, beheerst tikte ze de bal langs de keepster van The Knickerbockers 1-0. M.S.C. dus op voorsprong en dat tegen de verhouding in, want The Knickerbockers was de betere ploeg in de eerste helft. Toch was het M.S.C. dat in de 45ste minuut de 2-0 op het scorebord zetten. Het was weer Rachel Boekweg (die in de belangstelling staat BVO Heerenveen) die een prima pass op haar oudere zus Michelle Boekweg gaf, en die passeerde netjes de keepster van TKB. 2-0 en dit was ook gelijk de ruststand.

Na de rust een veel gretiger M.S.C., er was meer strijd en er waren weer één tweetjes te zien. Dit werd gelijk vertaald met een doelpunt. Een goed opgezette aanval bracht de bal bij Rachel Boekweg en die gaf een mooie steek bal op haar zus Michelle.  En Die maakte haar 2 goal van vandaag. 3-0. Bij M.S.C. werd er gewisseld, Suzanne Fijnheer verliet het veld en Nicole Gelmers kwam er in. Nicole haar eerste bal contact was gelijk goed, want zij paste goed door naar Dimitra Theocharis en die op haar buurt gaf een prima voorzet op Michelle Boekweg. Michelle was op dreef, want zij knalde haar nummer 3 binnen. 4-0. M.S.C. kreeg de smaak te pakken, want uit een corner van Dimitra Theocharis, kopte de sterk invallende Nicole Gelmers de 5-0 binnen met een prima kopbal. Weer iets later tekende Michelle Boekweg voor de 6-0. M.S.C kreeg daarna nog een aantal beste kansen om de scoren op te voeren, maar de dames faalde in de afwerking. In de 90ste minuut was het TKB dat de eer redde, met een afstand schot werd de goed keepende Grietje ten Hoor gepasseerd. Gelukkig telde scheidsrechter  dhr. Van Dijk niet al te veel tijd bij, en bleven de punten mooi in Meppel. Na een zeer slechte start, herstelde de dames zich in de tweede helft prima, en was het achteraf ook een verdiende overwinning.

A.s. woensdag moeten de dames thuis voor de beker tegen Schoonebeek, aanvang 19.30 uur. Zaterdag komt het lastige Asser Boys naar Meppel, een ploeg die moeilijk te verslaan is. Voor onze dames staat er nu elke zaterdag een finale op het programma, want als de derde plek vast gehouden kan worden, dan volgt er promotie naar de 1e klasse.