In een redelijk goede wedstrijd won M.S.C.-Datell C2 op zaterdag 15 mei van FC Oldemarkt C2 met 7-1. Deze wedstrijd was nogal beladen, aangezien het C2-team van trainer Roel Kalsbeek alleen bij winst het kampioenschap binnen zou halen. En dat is het team gelukt. Dit ging overigens gemakkelijker dan gedacht, aangezien er wat meer van het team uit Oldemarkt werd verwacht. Ook dit team, dat op de derde plek stond, kon in theorie nog kampioen worden.
Binnen een minuut stond het al 1-0. Vanuit een scrimmage in het strafschopgebied was het Michael die het eerste doelpunt maakte. Op zich speelde M.S.C. heel verzorgd voetbal. De 2-0 viel dankzij dit keurige voetbal al na vier minuten door een goal van alweer Michael. Een mooi opgezette aanval die hij perfect afmaakte. M.S.C.-Datell, dat uiteraard absoluut het kampioenschap wilde binnenhalen, bleef ook nu gewoon weer geconcentreerd bij de les. De meeste spelers waren scherp en fel in de duels. Het was Pascal die de voorsprong nog verder wist uit te breiden vanuit een schitterend afstandsschot. Het gevaar bestond nu dat de M.S.C.-junioren al in een jubelstemming zouden geraken, maar daarvan was gelukkig geen sprake. Toch werden ze wel even met de neus op de feiten gedrukt, doordat Oldemarkt in de 23e minuut de 3-1 maakte. Weer met beide benen op de grond, gingen de M.S.C.’ers er weer volop tegenaan. Dit werd beloond met de 4-1 door een keurige goal van wederom Pascal. De 4-1 was ook de ruststand.
De tweede helft was zeer matig. FC Oldemarkt kon er veel vaker uitkomen dan in de eerste helft. Daarnaast speelde M.S.C.-Datell minder geconcentreerd, speelde het slordig en werden behoorlijk wat persoonlijke fouten gemaakt. Toch wisten de Meppeler junioren nog drie goals te maken. Doelpuntenmakers waren: Pascal, Ambaar en Arjen. Door deze overwinning was M.S.C.-Datell C2 dus zeker kampioen en hoefde het niet nerveus te wachten op de uitslagen van de overige gespeelde wedstrijden.
In de kantine van M.S.C. kreeg het team bloemen en medailles overhandigd uit handen van jeugdvoorzitter Tinus Nijstad en technisch jeugdcoördinator Marius van Dijk.
Hoe keek Roel Kalsbeek terug op de wedstrijd? “We waren goed voorbereid en getergd om te winnen. De spelers waren de laatste paar trainingen zeer scherp. Je merkte tegelijk ook dat de jongens nerveuzer waren dan anders, wat dus uiteraard heel logisch is. Ze lieten me in de kleedkamer voor de wedstrijd duidelijk merken dat ze erg veel zin in hadden om eens goed te stunten. Dus aan de instelling zou het zeker niet liggen. De eerste tien minuten waren bepalend voor de gehele wedstrijd. De spelers waren scherp en fel. Zowel de spitsen als het middenveld, maar ook de verdedigers zetten vanaf de eerste minuut meteen veel druk. Door de twee snelle doelpunten kon er ontspannen gevoetbald worden, wat dus resulteerde in deze ruime overwinning. De jongens hebben hard gewerkt en elkaar tijdens de wedstrijd goed gecoacht. Man van de wedstrijd is trouwens Ambaar geworden.”
Over het C2-team had Roel niets anders dan lof. “Ik vond het hartstikke leuk om met deze ploeg te werken. Ze waren altijd zeer gemotiveerd en coachten elkaar tijdens trainingen en wedstrijden uitstekend. Dit vind ik ontzettend belangrijk, omdat dat weer op zijn beurt gunstig is voor de onderlinge sfeer en de teamspirit. Onderling waren ze altijd positief naar elkaar toe. Daarnaast waren ze ook altijd fanatiek, gedreven en accepteerden ze elkaar volledig. Ik kondig hierbij ook aan dat speler van het jaar Jelte is geworden.. Tenslotte wil ik mijn leiders Jan Flokstra en Kees Ruyter hartelijk danken voor de goede samenwerking. Overigens is Opa Veldman uitgeroepen tot C2-supporter van het jaar.”
M.S.C.-Datell feliciteert trainer Roel Kalsbeek, leiders Jan Flokstra en Kees Ruyter en de spelers Jelte, Mickael, Barry, Ambaar, Daniel, Arjen, Luuk, Jurriën, Michael, Emiel, Jelle, Martijn, Ron, Pascal en Wessel van harte met het behaalde kampioenschap.